Patinajul la superlativ revine: Kings On Ice la București, în toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/patinajul-la-superlativ-revine-kings-on-ice-la-bucuresti-in-toamna/

Aşii patinajului artistic rescriu cele mai frumoase momente ale Olimpiadelor pe gheaţă pe 16 noiembrie 2016, în cadrul show-ului Kings on Ice, spectacolul emblemă al elitei patinajului mondial, care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2016

Show-ul face parte din turneul național Kings on Ice în România. O altă reprezentație este deja programată la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 9 decembrie a.c.. Respectând tradiția, patinatorii vor evolua acompaniați de sunetele viorii Stradivarius mânuite de „prințul viorii” Edvin Marton.

Cinci ediții Kings On Ice desfășurate la București cu casa închisă confirmă faptul că publicul românesc nu se satură niciodată de momentele Best-of ale unuia dintre cele mai iubite sporturi din lume. Pe lângă numele deja confirmate pe afiș, Evgeni Plushenko, unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, Adelina Sotnikova, prima campioană olimpică din istoria patinajului artistic feminin din Rusia, Brian Joubert, campionul mondial din 2007, Tomáš Verner, aurul la Campionatul European din 2008, noi patinatori urmează a se adăuga componenței galei, fiecare cu un palmares impresionat de victorii repurtate în competiţii nationale şi internaţionale de patinaj artistic.

Piesele de pe “Rock Simphony”, cea mai recentă apariție discografică a lui Edvin Marton vor injecta emoție pură în atmosfera festivă a galei de la Polivalentă. Din Stradivariusul de legendă al lui Marton, clasice precum „Nothing Else Matters”, „Bohemian Rapsody” sau „Vivaldi Storm” impun o forță inegalabilă și un ritm amețitor dansului pe gheață al superstarurilor Kings On Ice. Lunga colaborare dintre Plushenko și Marton se vede în chimia dintre cei doi. O demonstrează ropotele de aplauze de fiecare dată când duo-ul stă împreună sub lumina reflectoarelor.

O producție somptuoasă, îmbogățită permanent cu coregrafii din ce în ce mai spectaculoase, ce sfidează legile gravitației, spectacolul Kings On Icereprezinta chintesența patinajului artistic. De la execuțiile acrobatice ce țin tribunele cu răsuflarea tăiată la grația și fluiditatea secvențelor de balet, show-ul demonstrează de fiecare dată de ce este considerat cel mai impresionat spectacol de patinaj artistic din lume.

Biletele intră în vânzare începând de astăzi și au prețuri promoționale reduse cu 15% până pe 25 iulie inclusiv.  În perioada de presale, în funcție de categorie și distanța față de ring, biletele costă: 106 lei, 148 lei, 225 lei, 301 lei, 361 lei, 386 lei sau 420 lei. De pe 26 iulie, biletele vor avea următoarele preturi: 125 lei, 175 lei, 265 lei, 355 lei, 425 lei, 455 lei sau 495 lei.

Biletele se pot achiziționa online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

17
/12
/20

În anul aniversar Beethoven – 250 de ani de la naștere, Editura Casa Radio îl celebrează pe emblematicul compozitor german prin editarea albumului „Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-a”.

12
/12
/20

Proiectul PerformArt – trasee către performanța muzicală a fost finalizat în decembrie în urma a 8 luni de activităţi susţinute de-a lungul atipicului an 2020, vizând traseele educațional-artistice, sau, mai exact, performanța, perfecționarea și direcționarea în carieră pentru tinerii muzicieni.

10
/12
/20

OAMENII MUZICII În secolul 19, coloana sonoră a aristocrației vieneze era valsul, iar Regele valsului a fost Johann Strauss II. Faima uriașă de care s-a bucurat încă din tinerețe a stârnit furia tatălui său, el însuși compozitor celebru. Descoperiți-l pe Strauss fiul - garantat vă va da o stare bună, și poate nici nu veți putea rămâne pe scaun...

09
/12
/20

SoNoRo a împlinit anul acesta 15 ani de existență, ocazie cu care vă invităm să revizităm momentele aparte ale festivalului, de la primii ani când se repeta în săli de birouri până la regăsiri cu locurile natale și lucrări de o sensibilitate copleșitoare, care vor rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

06
/12
/20

Marți, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” și pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021.

04
/12
/20

Șapte artiști pop români cântă împreună piesa „Cel mai frumos cadou”, pentru cei mai vulnerabili copii ai României. În plină pandemie, care a afectat profund industria muzicală, dar și societatea românească în ansamblu, artiști importanți din România fac un gest de solidaritate și se alătură pro-bono cauzei Hope and Homes for Children, pentru ca 1600 de copii aflați în risc de separare familială să rămână alături de părinții lor.

04
/12
/20

250 de obiecte de artă semnate Andrei Pandea, câte unul pentru fiecare an trecut de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, vor forma publicul simbolic al concertului online „ATINS prin muzică // Beethoven // Testament”, cu care violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”.

02
/12
/20

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfășura o nouă Lecție de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real și la care vă invităm să participați.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.