Perry Mason, cu Matthew Rhys în rolul principal, la HBO și pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/perry-mason-cu-matthew-rhys-in-rolul-principal-la-hbo-si-pe-hbo-go/

Serialul original HBO Perry Mason, cu Matthew Rhys, câştigător al premiului Emmy®, în rolul principal, are premiera azi la HBO şi pe HBO GO.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2020

1931, Los Angeles 

În timp ce restul țării se chinuie să supraviețuiască marii crize financiare, LA înflorește. 

Când cazul deceniului ajunge la ușa lui Perry Mason, goana pentru a afla adevărul devine neîntreruptă și principalul său scop.

Matthew Rhys este Perry Mason, un detectiv particular care trăiește de la un caz la altul și care este bântuit de amintirile din război, John Lithgow este Elias Birchard “E.B.” Jonathan, un avocat cu probleme și prietenul lui Mason, Juliet Rylance este Della Street, secretara lui E.B., Tatiana Maslany este sora Alice McKeegan, lidera unei congregații, Chris Chalk este Paul Drake, un polițist ambițios, și Shea Whigham este Pete Strickland, care este angajat de Mason sa-l ajute în diferitele sale anchete.

Din distribuție mai fac parte Stephen Root, Gayle Rankin, Nate Corddry, Veronica Falcón, Jefferson Mays, Lili Taylor, Andrew Howard, Eric Lange și Robert Patrick.

Serialul este creat de Rolin Jones și Ron Fitzgerald și este bazat pe personajele create de Erle Stanley Gardner. Producători executivi sunt Amanda Burrell, Robert Downey Jr., Susan Downey, Ron Fitzgerald, Joe Horacek, Rolin Jones și Timothy Van Patten, care este și regizorul serialului; co-producători executivi sunt Aida Rodgers; producător: Matthew Rhys. 

Câte un episod din cele 8 va fi disponibil în fiecare luni pe HBO GO și va fi difuzat la HBO de la 04:00 și 20:00.Primul episod poate fi urmărit aici.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.