Personalități ale lumii filmului, la Bucharest Best Comedy Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/personalitati-ale-lumii-filmului-la-bucharest-best-comedy-film/

În perioada 22 – 25 noiembrie, Asociaţia CulturALL, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB, pregăteşte la Bucureşti prima ediţie a Bucharest Best Comedy Film Festival, ce va avea loc în 2019. Timp de patru zile, personalităţi internaţionale din lumea cinematografiei se întâlnesc la Bucureşti pentru a stabili structura festivalului şi regulamentul de selecţie a filmelor ce vor concura, în 2019, pentru titlul „Comedia Anului”.             

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2018

Personalități ale lumii filmului, la Bucharest Best Comedy Film

ALEX ROTARU

Alex Rotaru

Născut într-o familie de actori, Alex Rotaru a copilărit în culisele teatrelor, așa că faptul că a devenit actor de foarte tânăr a fost un lucru natural.

A studiat cinematografia la Sorbona, după ce studiase fizica la Massachusetts Institute of Technology, SUA, apoi a mers la University of Southern California, tot pentru a învăța despre cinematografie.

La București va vorbi despre râset și paradox, în cadrul sesiunilor de masterclass din cadrul festivalului.
Alex a regizat mai multe documentare premiate, printre care ”Shakespeare High”, o producție Showtime, în care au jucat celebrități precum Val Kilmer, Richard Dreyfuss și Kevin Spacey.

Este Ambasador Cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite, ceea ce înseamnă că este implicat în numeroase programe globale de schimburi culturale.

Alex Rotaru este pasionat de Shakespeare și a câștigat un premiu Christopher pentru pelicula ”The Hobart Shakespeareans”.

Dragostea sa pentru comedie s-a manifestat recent prin faptul că a regizat pentru scenă comedia neagră ”Death Before Cocktails”, de Laureen Vonnegut, și a fost consilierul de creație al actriței și producătoarei Melissa McCarthy, pentru noua dramedie ”Can You Ever Forgive Me?”

Hugo Castro Fau

În prezent, lucrează la documentarul hibrid ”Mona/Lisa”, bazat pe viața pianistei Mona Golabek, la thriller-ul sci-fi ”Missing Time” și la biografia-documentar ”To Know Her Is To Love Her”, despre cantautoarea Carol Connors.

HUGO CASTRO FAU

Este producător argentinian de film, televiziune și radio și vine la București pentru a vorbi despre comedia argentiniană.

În anul 1997, a fondat LAGARTO CINE, unde derulează și produce programe de televiziune și de investigație jurnalistică pentru televiziune.

Este producător asociat și producător executiv la numeroase pelicule, printre care Familia Rodante, Mi Mejor Enemigo sau Lluvia, precum și al unui serial de televiziune.

Hugo Castro Fau este, de asemenea, profesor universitar și predă la mai multe catedre de studii cinematografice.

BESTE YAMALIOGLU

Beste Yamalıoğlu este producător de film și a fondat casa de producție Ehemm.

Beste Yamalioglu

Ea se ocupă și de consiliere pentru scenarii și a fost selectată să ia parte la a douăzecea ediție a programului Sarajevo Talents Producers, precum și la MFI / Training for Script Editors.     Este unul dintre trainerii de la workshopurile de scurtmetraj Meetings on the Bridge.

Recent, a finalizat producția la scurtmetrajele „I, Loneliness Gadget A Hard Day at the Empire”, de Sezen Kayhan și „I Am Not Talking About That”, de Ayris Alptekin.

În această perioadă, lucrează la documentarul „Women With Purple Violets”, de Sezen Kayhan.

La Bucharest Best Comedy Film va vorbi despre cum se poate găsi umorul în situațiile de criză și până unde poate merge ideea de umor în acest context.

ARNDT SCHWERING SOHNREY

Arndt Sohnrey

Este membru al Academiei Germane de Film, a apărut în „The Counterfeiters”, filmul premiat, regizat de Stefan Ruzowitzky, alături de care mai lucrase în anul 2000, la „Anatomy”, cel mai de succes thriller german din istorie.

A lucrat cu Quentin Tarantino pentru „Inglorious Basterds” şi cu Michael Haneke pentru „White Ribbon”, care a câştigat Globul de Aur în 2009.

A jucat alături de Michael Fassbender, Viggo Mortensen sau Keira Knightly. A jucat rolurile lui Billy Wilder, Regele Charles al VII-lea sau Josephn Goebbels. Este actor, regizor şi producător, dar şi profesor de actorie. Vine la Bucureşti, la Universal Comedy Analysis, pentru a prezenta tema „Arta Actorului în filmul de comedie”.

CAMELIA BACOȘ

Camille Bacos

Camelia Bacoș – alias Camille Bacos – este realizator de film și trăiește în Los Angeles.

La sesiunile masterclass cu tema Universal Comedy Analysis, va povesti despre modul de realizare a unei scene de film.

Îi place să experimenteze cu imaginile și cuvintele. Pentru munca sa de scenarist, a fost recompensată cu premiul pentru Cel mai bun scenariu de ficțiune scurtă, pentru scenariul pe care l-a scris și co-produs anul trecut în SUA.

În acest moment, lucrează la proiecte precum Friendship Sanctuary, un proiect de animație, și la o serie de șase scurt metraje ale unor regizoare-scenariste din întreaga lume, care s-au stabilit în Los Angeles

GEORGIOS KALOMENOPOULOS

Fondator al 2K Films, regizor, producător și consultant pentru numeroase filme de lungmetraj, documentare și emisiuni TV și co-producător pentru multe proiecte internaționale premiate, George a colaborat de-a lungul timpului cu o serie de parteneri internaționali, printre care: ARTE, ERT, ZDF, TVNZ, Moovie the art of Entertainment GmbH, UFA, Solferino Images/Quartier Latin Media, Taglicht Media, Telefilm Saar.

Din decembrie 2008, este membru al Delegației Experților Europeni la Ziua Producătorilor Internaționali în cadrul GZDOC în Guangzhou, China și este certificat de E

Georgios Kalomenopoulos

ACEA pentru Programul Media al Uniunii Europene ca Expert Media din 2009. Din 2012 este expert evaluator pentru programele Comisiei Europene Europe Culture și Europe for Citizens.

Recent a co-produs, printre altele, filmul HIGHWAY TO HELLAS, o comedie Art House, regizat de Aron Lehman, produs de Arri Productions, Pantaleon Films și Warner Bros, precum și o serie de cinci episoade pentru ARTE, în asociere cu Taglicht Media / Koeln, regizată de Johannes Backes.

A conceput, a dezvoltat și conduce proiectul DOCROADS, o inițiativă de training pentru creatorii de film documentar, care constă în seminarii și work-shop-uri. Docroads are loc anual în cadrul Festivalului Internațional Documentar de la Guangzhou.

Masterclass-ul său tratează Originile comediei – legătura dintre evoluţia omenirii şi dezvoltarea formelor de divertisment.

LAURA BARON

Laura Baron

Laura Baron este profesor la UNATC I. L. Caragiale Bucureşti, secţia Multimedia şi Film, unde predă Arta regiei de montaj. Pentru secţiunile de master din cadrul departamentului Multimedia, a implementat studiul montajului neconvenţional.

Laura este, de asemenea, foarte apreciată în industria cinematografică pentru activitățile sale ca monteur pentru filme de lung si scurt metraj, producător de film şi reclame, realizator TV, organizator de festivaluri de film şi evenimente culturale.

Este autoarea a două cărţi despre montaj şi implementarea acestuia: „Estetică şi Tehnologie – Revoluţia Digitală a Montajului” şi „Lucruri care nu se văd”, cea de-a doua făcând referire la metodele folosite în procesul de realizare a unui film.

La masterclass-ul Universal Comedy Analysis, vom analiza împreună Comedia în Epoca Comunistă.

IRINA MARGARETA NISTOR

Irina Margareta Nistor este, cu siguranță, cel mai cunoscut nume atunci când vorbim despre dublajul în română al filmelor străine, în perioada comunistă din România.

A lucrat ca traducător pentru TVR și, în secret, a dublat în română peste 3000 de filme pe casete VHS, toate interzise în România și aduse ilegal din Occident. Vocea sa a devenit cunoscută la nivel național și numele său este sinonim cu ideea de dublaj. Într-un film al publicației New York Times despre Irina Margareta Nistor, unul dintre intervievatori spunea că lumea se întreba de ce toate filmele erau dublate de aceeași voce.

Irina Margareta Nistor

Ea este subiectul documentarului „Chuck Norris vs Communism”, care a avut premiera în 2015, la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, după care a fost prezentat în numeroase festivaluri din SUA.

În 2012, ea a lansat Festivalul de Psihanaliză și Film, extensia din România a Festivalului European de Film de Psihanaliză, prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci.

A fost și este continuu implicată în activitatea mai multor festivaluri de film din România și din lume, iar pe 22 şi 23 noiembrie va modera, în cadrul Bucharest Best Comedy Film, sesiunile de masterclass cu tema Universal Comedy Analysis.

Vahid Sedaghat

VAHID SEDAGHT

Vahid Sedaghat este producător, regizor și scenarist iranian. A studiat cinematografia și a debutat cu o serie de scurtmetraje, după care a pus bazele casei de producție “Tolou Film”, în 2004. A realizat mai multe documentare și filme de ficțiune și este producător al unor filme precum like „We’ll get used to it”(2009) și ”Komur” (2018).

Cel mai cunoscut film al său este ”Persan Pasta” 92011), care vorbește despre studenții iranieni din Italia.

În ultimii doi ani, a realizat două documentare despre celebrele pelicule “A Separation” și “The Salesman”, realizate de atât de cunoscutul regizor iranian Asghar Farhadi, câștigătoare ale premiului Oscar pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

Tema pe care o va prezenta în cadrul Universal Comedy Analysis se referă chiar la filmul „The Salesman”.

Andrea Sabbadini

ANDREA SABBADINI

Andrea Sabbadini, invitat la Festivalul Bucharest Best Comedy Film, este director al European Psychoanalytic Film Festival și membru al Societății Britanice de Psihanaliză. Lector Onorific Senior la University College London, este consultant în Comisia de Cultură a Asociației Internaționale de Psihanaliză și redactor fondator al publicației ”Psihanaliză și istorie”.

Una dintre cele mai recente cărți ale sale se referă tot la subiectul cinematografiei – ”Imagini în mișcare – reflecții psihanalitice asupra filmului”.

Andrea Sabbadini va participa, la București, la sesiunea masterclass cu tema Universal Comedy Analysis.

Foto: Personalități ale lumii filmului, Bucharest Best Comedy Film – facebook

26
/04
/23

Ieri la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. „Oameni de treabă” este marele câștigător al trofeului Gopo pentru „Cel mai bun film”. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 27 aprilie, de la ora 23:00, pe PRO CINEMA.

24
/04
/23

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a XVII-a ediție în Sala Mare a Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București. Evenimentul organizat pe 25 aprilie va fi prezentat, în premieră, de duo-ul format din actrița și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

21
/04
/23

Mai sunt 4 zile până când noul serial western „Django” va fi difuzat în premieră exclusivă în România de Focus Sat. Producția filmată integral în România este un western complet diferit de canoanele genului, care are în distribuție nume celebre precum Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari, Nicholas Pinnock și promite să ofere o experiență TV unică.

20
/04
/23

Începând cu acest an, Festivalul Internațional de Film Transilvania se numără printre fondatorii SMART7, o rețea de festivaluri de film europene care își propune să dezvolte industria culturală și domeniul festivalier, dar și să ofere un spațiu de întâlnire cu opere ale unor noi cineaști europeni, în cadrul unei competiții internaționale itinerante. Competiția SMART7 debutează în programul celei de a 22-a ediții TIFF, între 9-18 iunie.

19
/04
/23

American Independent Film Festival .7 începe vineri, 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie din București. În deschidere, publicul va avea de ales între două premiere: lungmetrajul A THOUSAND AND ONE – Marele premiu al juriului la Sundance 2023, la sala Eforie, și primul episod din miniseria HBO Europe, SPY/MASTER ce va fi proiectat la sala Elvire Popesco, în prezența echipei.

19
/04
/23

Profesioniști pasionați, care au contribuit semnificativ la realizarea unora dintre cele mai importante producții de film ale României, monteurii de film Melania Oproiu, Nita Chivulescu și Mircea Ciocâltei vor fi omagiați la cea de-a XVII-a ediție a Premiilor Gopo. Contribuția lor va fi recompensată cu Premiul Special, oferit în cadrul evenimentul ce va avea loc pe 25 aprilie, la Teatrul Național ,,I. L. Caragiale’’ din București.

19
/04
/23

„Inocentul/ L'innocent”, filmul lui Louis Garrel, pe care starul cinematografiei franceze l-a scris, regizat și în care joacă alături de Roschdy Zem, Anouk Griberg și Noémie Merlant, este o comedie explozivă și plină de sensibilitate despre un jaf înfăptuit în familie. Filmul, inspirat de evenimente din viața autorului, a câștigat două premii César și va avea premiera în cinematografe din 21 aprilie, distribuit de Independența Film.