Peste 8000 de bilete vândute la Festivalul Enescu în primele 45 de minute
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-8000-de-bilete-vandute-la-festivalul-enescu-in-primele-45-de-minute/

Cu o medie de cumpărare care a atins până la 182 de bilete pe minut, ediţia 2019 a Festivalului Internaţional „George Enescu” marchează un record: cel mai mare număr de concerte sold out în ziua punerii în vânzare de până acum. Biletele la 18 concerte din seria „Recitaluri şi Concerte Camerale”, de la Ateneul Român şi opt din cadrul seriei „Mari Orchestre ale lumii” de la Sala Palatului sunt complet epuizate.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2019

Biletele pentru ediția 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu” au fost puse în vânzare miercuri, 6 martie, de la ora 12.00. După un prim val de solicitări, pe parcursul zilei, cererile au ajuns la un nivel de 27 pe minut, în jurul orei 17.00.

Recorduri de vânzare, cu epuizarea biletelor în doar câteva minute, a înregistrat concertul de deschidere al ediției 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu”, susținut de celebra Orchestră a Filarmonicii din Berlin – în cadrul seriei „Mari Orchestre ale Lumii” (Sala Palatului). Acestuia i-au urmat concertele Orchestrei din Monte Carlo, sub bagheta lui Maxim Vengerov, și cel alături de bas-baritonul Sir Bryn Terfel ca solist, și al Mahler Chamber Orchestra, având-o ca solistă pe legendara pianistă Mitsuko Uchida – din seria„Recitaluri și ConcerteCamerale” (AteneulRomân).

În următoarele 30 de minute, potrivit informațiilor furnizate de Eventim, au fost epuizate biletele pentru concertele susținute de London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra și Staatskapelle Dresden, și cele aleOrchestrei din Lille, Orchestrei din Basel, Cameratei Salzburg, precum și pentru concertul Vienna Radio Symphony Orchestra, cu Elisabeth Leonskaja.

Astfel, numărul total al biletelor vândute în primele 45 de minute s-a ridicat la 8.197 de bilete. În intervalul primelor 60 de minute, au mai fost la mare căutare și vândute integral concertele susținute de câteva dintre cele mai importante nume ale muzicii clasice de azi, prezente în premieră în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” 2019: violonista Julia Fischer, sopranele Diana Damrau și Joyce DiDonato și tenorul Rolando Villazón.

În ora care a urmat s-au vândut încă 1.603 de bilete,până la 9.800 de bilete. În momentul respectiv, biletele pentru 12 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale”erau epuizate.

Până la ora 19.00,cifra totală a biletelor vândute s-a ridicat la 11.431 bilete, 18 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale” erau sold out, la fel și concertul susținut de cei 12 violonceliști ai Berlin Philarmonic Orchestra în seria „By Midnight”, precum o treime dintre concertele din seria „Mari Orchestre ale Lumii”de la Sala Palatului.

Cifrele indicate reprezintă biletele vândute și achitate. Biletele care au fost rezervate și nu sunt achitate în intervalul stabilit vor fi repuse în vânzare.

1870 de abonamente la spectacolele din această ediție au fost vândute în cadrul loteriei organizate la sfârșitul anului trecut. 20% din totalul de bilete a fost pus în vânzare ca parte a pachetelor agențiilor de turism, iar 10% din bilete sunt alocate pentru artiști, protocol de stat, sponsori și parteneri.

Vânzarea continuă și în zilele următoare, melomanii având posibilitatea să selecteze bilete la spectacole de mare calibru cum sunt cele susținute de: Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, cu Sergei Krylov la vioară interpretând Ceaikovski, și Simfonia a III-a de George Enescu – o premieră pentru această orchestră,Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Filarmonică din Oslo, înseria „Mari Orchestre ale Lumii”.

Au rămas câteva bilete disponibile și la evenimentele speciale Mozart Week, la Corul și Orchestra Barocă din Freiburg, interpretând opera Leonora și formidabila Missa Solemnis, de Ludwig van Beethoven, la Grand Chapelle Madrid, cu o propunere de reconstituire a muzicii sărbătorilor pascale și o călătorie muzicală prin lucrările mai multor compozitori în seria concertelor „ByMidnight”, precum și la concertele din cadrul seriei „Muzica Secolului XXI”, care reunește lucrări ale unor mari compozitori contemporani, în interpretări internaționale și românești pe scena Sălii Radio.

Foto: Festivalul Enescu – facebook

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

13
/05
/14

A.G.Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a bluesului din România, propus pentru nominalizare la şapte categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit şi Mr. Blues al României, vă aşteaptă sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, la „Teatrelli, theatre, jazz and more“ (P-ţa A. LahovarI nr 7), la un recital extraordinar, o nouă selecţie de piese în care compoziţiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20 – ‘60 şi până astăzi...