Pianistul Cristian Sandrin, de la Londra la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-cristian-sandrin-de-la-londra-la-bucuresti/

Tânărul pianist Cristian Sandrin încheie Stagiunea de marţi seara 2014-2015 cu un recital în Sala mică a Ateneului Român, pe 16 iunie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2015

În prezent Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music din Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, unde este susţinut de bursele ABRSM şi John S. Cohen Award.

De-a lungul anilor s-a bucurat de o activitate concertistică extrem de diversă, fiind totodată laureat al concursurilor Grand Prix Animato, Automobile Club de France, Jacques Samuels Intercollegiate. În 2014 Cristian câștigă premiul „William Sterndale Bennett” oferit de Royal Academy of Music pentru un recital de muzică romantică, iar în 2015 Cristian devine singurul pianist român selectat să participe la prestigiosul concurs “Fryderyk Chopin” de la Varşovia.

Cristian Sandrin începe studiul pianului împreună cu Marina Dragomirescu si Cristian Dumitrescu la Scoala de Muzica nr. 5 continuând apoi la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Alături de pasiunea sa pentru repertoriul romantic, Cristian se dedica activ studierii repertoriului clasic, în special concertele pentru pian de Mozart debutând anul trecut în dubla postură de dirijor și solist cu Concertul în mi b major pentru pian şi orchestră KV 449, iar în iunie 2015 va dirija și interpreta Concertul în la major, nr. 23 în în cadrul Academy Piano Festival.
Cristian Sandrin a aparut pe scenele Ateneului Român, la Salle Cortot – Paris, St James Piccadilly și Queen Elisabeth Hall – Londra, Salla „Manuel de Falla” – Madrid. Pe lângă numeroasele concerte susținute în țara natală, Cristian este un pianist extrem de activ pe scenele britanice susținând concerte și recitaluri la Royal Academy of Music, Yamaha Chapell Centre, în Oxford, Brighton, Wellingborough și Chipping Campden. Tânărul pianist concertează regulat în România, colaborând cu orchestrele filarmonice din Bacău, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, Florin Totan, Mark Cikes.

A participat la numeroase masterclassuri de pian, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Kathrin Stott, Yevgheny Sudbin, Stephen Osborne, Ronan O’Hara, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert, Fulvio Turissini, Jenny Zacharieva si Iustin Oprean. În anul 2011, Cristian primeste premiul „Pianoforte e orchestra” pentru cea mai buna interpretare a unui concurs de pian în cadrul „San Daniele Piano Meeting”.

Recital de pian
CRISTIAN SANDRIN

 Program

Franz Schubert
Sonata în la minor, op. posth. 164
Frédéric Chopin
Două nocturne, op. 62
Impromptu în fa diez major
Barcarola în fa diez major, op. 60
Balada nr. 3, în la bemol major, op. 47
Balada nr. 4, în fa minor, op. 52

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.