Piața Festivalului – regalul muzicii simfonice, în aer liber. Festivalul Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/piata-festivalului-regalul-muzicii-simfonice-in-aer-liber-festivalul-enescu/

În perioada 10-20 septembrie, în Piaţa George Enescu din capitală are loc Piaţa Festivalului, un eveniment cu acces gratuit, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|29 august 2015

La fiecare ediție a Festivalului Internațional George Enescu, Piața Festivalului îi scoate pe Mozart, Strauss și Beethoven în stradă. Nu pentru că celebrele lor compoziții n-ar mai iubi sălile de concert, ci pentru că muzica simfonică sună minunat în aer liber.

Timp de 11 zile, vă așteptăm să vă bucurați de concertele unor ansambluri de excepție precum Orchestra Națională Radio, Filarmonica Oltenia, Bucharest Festival Orchestra, Orchestra Simfonică București, Orchestra Sinfonia București și Camerata Regală, sub bagheta unor dirijori de renume precum Tiberiu Soare, Davin Crescenzi, Constantin Adrian Grigore, Cristian Lupeş și Gabriel Bebeşelea.

Muzica trebuie să fie o prezență constantă în viața cetății.Când aducem un repertoriu de mare popularitate pe scenele din piețele publice, le spunem tuturor celor care se întâmplă să fie acolo, cu sau fără bună știință, că noi, muzicienii, și arta în general facem parte din viața curentă a orașului. –  Tiberiu Soare, dirijor

Zilnic, li se vor alătura profesioniști ai muzicii de cameră precum Art Quartet și Transylvanian Saxophone Quartet, dar și elevi entuziaști ai liceelor de artă. Și, dacă vreți să vă delectați cu spectacole și după concerte, vă invităm la proiecții ale unor reprezentații muzicale celebre: Bisurile Festivalului Enescu (2001, 2003), Lucrări inedite din creația lui George Enescu, Seymour: An Introduction (regia Ethan Hawke, 2014).

Piața Festivalului este organizată anul acesta sub egida Zilelor Bucureștiului, care aniversează 556 de ani de la atestarea documentară a orașului, prin evenimente precum Festivalul de muzică alternativă Sound&Vision, Noaptea Albă a Bucureștiului, Gala Folk You!

Programul complet al Pieței Festivalului este disponibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Festivalul Enescu – festivalenescu.ro.

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.