Pink Floyd va lansa un… “cufăr” cu piese inedite
https://www.ziarulmetropolis.ro/pink-floyd-va-lansa-un-cufar-cu-piese-inedite/

Grupul Pink Floyd va lansa câteva piese inedite într-o casetă cuprinzătoare, care va prezenta începuturile legendarului grup britanic. „The Eearly Years — 1965-1972” va fi pus în vânzare în 11 noiembrie şi va conţine nu mai puţin de 27 de CD-uri, printre care titluri rare şi momente live ale formaţiei.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2016

Printre piesele care figurează în casetă figurează circa 20 care nu au mai fost lansate pe albume până în prezent. Unele nu sunt însă necunoscute fanilor fiindcă grupul interpreta adesea melodii originale, puțin cunoscute, în timpul concertelor.

Unul dintre titlurile inedite va fi „Vegetable Man”, scris în 1967 de membrul fondator al grupului Syd Barrett, care a părăsit formația la scurt timp după aceea din cauza unei boli mentale.

Cântecul nu a fost comercializat niciodată, chiar dacă se pot găsi înregistrări pirat. Potrivit managerului celor de la Pink Floyd, Peter Jenner, basistul grupului, Roger Waters, nu a vrut să lanseze piesa, considerând-o prea sumbră și neterminată.

Roger Waters a părăsit și el grupul în 1985, spunând atunci că nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu Pink Floyd.

Condus de David Gilmour, grupul a lansat în 2014 ceea ce a prezentat ca ultimul său album, intitulat „The Endless River”.

Caseta despre primii ani Pink Floyd, care va fi însoțită de șapte cărți dintre care șase vor fi puse în vânzare  în 2017, nu acoperă partea cea mai fastă a grupului.

Albumul „The Dark Side of the Moon”, lansat în 1973 și inspirat în parte de problemele mentale ale lui Syd Barrett, rămâne unul dintre cele mai vândute din toate timpurile, cu 45 de milioane de exemplare cumpărate. De asemenea, albumul „The Wall”, lansat în 1979, este considerat adesea printre cele mai bune din toate timpurile.

Foto: Pink Floyd  – facebook

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.