PNL o propune pe Zoe Petre pentru Consiliul de conducere al ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/pnl-o-propune-pe-zoe-petre-pentru-consiliul-de-conducere-al-icr/

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR). Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a […]

Un articol de |2 octombrie 2012

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a decis, marţi, ca persoanele nominalizate să fie audiate de comisiile de cultură şi politică externă ale Camerei superioare a Parlamentului.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului, Petru Filip, comisiile vor face audierile cel mai probabil săptămâna aceasta, pentru ca luni plenul Senatului să dea votul de numire în funcţie a membrilor Consiliului de conducere al ICR.

Din partea Grupului senatorial al PSD, pentru Consiliul ICR au fost propuşi Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist şi Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” din Argeş.

Senatorii PDL i-au propus în conducerea ICR pe Adriana Popescu, director al Departamentului Strategii culturale, Comunicare şi PR la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” şi pe Vlad Păunescu, preşedinte şi director general al „Castel Film”.

UDMR l-a propus pe Demenyi Peter, iar UNPR pe Ruxandra Garofeanu.

Totodată, din Consiliul de conducere al ICR mai face parte şi Ionuţ Vulpescu, ce fusese propus de premierul Victor Ponta, conform unei decizii publicate pe 25 septembrie în Monitorul Oficial. Vulpescu este secretar executiv al PSD şi consilier al preşedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu.

Ministerului Educaţiei l-a propus pe Gigel Paraschiv să devină membru al Consiliului ICR.

Din partea uniunilor de creatori, pentru Consiliul de conducere al ICR au fost propuşi: Mihai Zamfir – propus de Uniunea Scriitorilor, Aura Corbeanu – Uniunea Teatrală din România, Viorica Curea – Uniunea Arhitecţilor din România, Cristiana Russu – Uniunea Artiştilor Plastici din România, Laurenţiu Damian- Uniunea Cineaştilor din România, Ulpiu Vlad – Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Grigore Arsene – Asociaţia Editorilor din România şi Ştefan Gheorghiu – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Conducerea ICR va fi completată cu nominalizările Preşedinţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Academiei Române.

Preşedintele Institutului Cultural Român este fostul ministru de Externe, Andrei Marga, care a fost validat de plenul Senatului, pe 11 septembrie, fără să mai fi fost audiat în comisiile de specialitate.

În altă şedinţă, din 18 septembrie, plenul Senatului i-a validat pe Horia-Răzvan Gârbea şi pe Vladimir Simon pentru ocuparea celor două funcţii de vicepreşedinte al ICR.

Gârbea fusese propus de PSD, iar Simon de PDL.

 

Sursa: Agerpres

17
/05
/24

„Furtuna“, spectacolul lui Robert Wilson de la Teatrul Național „Ivan Vazov“ din Sofia, jucat în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, a deschis aseară un festival de elită care se încăpățânează să uimească, să educe, să unească oamenii, de 30 de ani încoace.

16
/05
/24

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie.

15
/05
/24

Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.