Polemici în Marea Britanie: Regina Elizabeth părea să efectueze salutul nazist în joacă, la 6 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/polemici-in-marea-britanie-regina-elizabeth-parea-sa-efectueze-salutul-nazist-in-joaca-la-6-ani/

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii apare, într-o imagine de la vârsta de şase ani difuzată de tabloidul The Sun, într-o ipostază ce poate fi interpretată ca efectuând un salut nazist, în timp ce se juca, Palatul Buckingham condamnând vehement publicarea unor poze din arhiva privată a Casei regale.

Un articol de Liliana Matei|19 iulie 2015

Tabloidul The Sun a generat din nou polemici în Marea Britanie, publicând sâmbătă o fotografie în care Elizabeth, care avea şase ani, este împreună cu mama ei, cu sora ei, prinţesa Margaret, şi cu unchiul, viitorul rege Edward al VIII-lea.

În imagini, publicate de tabloid sub titlul „Heilteţele regale”, viitoarea regină Elizabeth a II-a pare să efectueze salutul nazist.

„Chiar dacă nu există sugestii clare că regina sau regina-mamă ar fi avut simpatii naziste, legăturile regelui Edward cu Adolf Hitler şi cu fascismul sunt dovedite prin documente”, comentează cotidianul The Sun.

Palatul Buckingham a reacţionat vehement faţă de hotărârea cotidianului The Sun de a difuza „imagini cu caracter privat”, datând din anul 1933, când Elizabeth avea doar şase ani, iar Adolf Hitler era în ascensiune în Germania nazistă.

„Este dezolant că imagini realizate acum opt decenii şi care, aparent, sunt parte a arhivei personale a familei regale au fost obţinute şi exploatate în acest mod”, a comunicat Palatul Buckingham, potrivit CNN.

„Cei mai mulţi oameni vor vedea aceasta fotografii în contextul adecvat şi în vremea potrivită. Nimeni nu ştia la acea vreme în ce direcţie vor merge lucrurile. Regina avea doar şase ani la acea vreme, fiind nevinovată în ataşarea vreunui sens gesturilor de acest fel”, a declarat o sursă din cadrul familiei regale britanice.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.