Povestile își caută fotografii
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-isi-cauta-fotografii/

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neaşteptată, emoţionantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume şi cum ne arată în imagine.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2015

Povestile își caută fotografii – atelier de proiecte de fotografie documentară coordonat de Petruț Călinescu.

„Fotografia documentară și cea de presă pleacă de la aceleași premize, ale situațiilor reale, neregizate. O diferență o face timpul acordat fiecăreia: cea de presă înseamnă grabă, moment surprins, viteză de difuzare. La fotografia documentară, tocmai inversul, de slow-jurnalism, îi dă esența. Fotografia de portret poate deveni documentară. […] Sunt proiecte cu fotografii foarte frumoase care și-au documentat strict membrii familiei sau doar pe unul singur. […] Un proiect bun de fotografie documentară e puternic în primul rând vizual și schimbă ceva în tine: emoții, percepții, adaugă informații.” – Petruț Călinescu

Petruț Călinescu este fotograf independent, îl cunoașteți prin Mândrie și Beton, proiectul foto care spune povestea locuitorilor din Țara Oașului și

Petrut Calinescu

Petrut Calinescu

Maramureș care lucrează de 20 de ani în Franța și își contruiesc în satele de baștină case în care nu au timp să locuiască.

Între 26 februarie și 19 martie, la Foto Hub, în București, va avea loc atelierul de proiecte de fotografie documentară coordonat de Petruț Călinescu.

Atelierul este organizat de Revista de Povestiri, are 4 întâlniri de câte 3 ore, una pe săptămână, costă 400 lei și presupune o preselecție, pe baza a 10 fotografii anterioare și o idee de proiect de fotografie documentară.

Deadline-ul pentru înscrieri e 20 februarie. Mai multe detalii pe pagina atelierului.

Foto: Povestile își caută fotografii, Petruț Călinescu – Petrut Calinescu

27
/11
/13

Art in Bucharest și Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureștiul artistic. Participă la concurs și te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Țăran, cu artistul vizual Zoița Delia Călinescu și cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuți fotografi contemporani, Josef Koudelka.

22
/11
/13

,,Visare - Portretul Zettinei Urechia", de Nicolae Grigorescu, deţine recordul pentru cel mai scump desen vândut într-o licitaţie românească de artă, după ce, joi, la Licitaţia de Alb Negru organizată de casa Artmark, a fost adjudecat cu suma de 11.000 de euro, dublul preţului de pornire.

15
/11
/13

Pictura monumentală „Carolus Magnus”, realizată de pictorul român din Germania Emil Ciocoiu, a fost prezentată publicului, în premieră mondială, în cadrul expoziţiei retrospective a artistului, desfăşurată la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

23
/10
/13

După o premieră furtunoasă la început de lună, Camera 0001|FABRICA DE VISE revine cu două reprezentaţii sâmbătă şi duminică, pe 26 şi 27 octombrie, de la ora 20.00 la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti 80-82).