Premierele lunii iulie pe Scena Digitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-lunii-iulie-pe-scena-digitala/

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, oferă abonaţilor două noi spectacole în luna iulie – „Puzzle”, în regia lui Ianoş Petraşcu, şi „Necunoscuta cunoscută”, în regia lui Victor Olăhuţ.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2022

„Puzzle” este un spectacol despre relații interumane și reguli impuse de societate, cu trei povești în care fiecare își are propriul adevăr.

În „Necunoscuta cunoscută”, un el și o ea se află la sfârșitul relației. Încercând să înțeleagă cum s-a ajuns în acest punct, cei doi își recompun povestea, retrăind episoade cheie ale vieții lor.
Abonamentul lunii iulie include spectacolele: „Necunoscuta cunoscută”, „Puzzle”, „Trei surori”, „Tattoo, Cion: Requiem of Ravel’s Bolero”, „Doi pe un balansoar”, „Visul unei nopți de vară”, „Cerere în căsătorie”, „Bravul soldat Svejk”, „Uncanny Valley”.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi vizionată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete și abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE DESPRE SPECTACOLE

PUZZLE
Regia: Ianoș Petrașcu
„Oamenii din culise”: Valentina Moghină, Ada Bicfalvi
Scenografia: Alin Gavrilă
Design lumini: Dorin Părău și Neluțu Macrea
Sunet: David Guță
Asistent scenografie: Alexandra Avenian
Asistent proiect: Violeta Buduleci
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu & Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu
Cu: Isabela Haiduc, Andrada Oltean și Constantin Gajim
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani
Durata: 1h 30min
Data premierei: 26.06.2021
„Un spectacol în care publicul poate decide cum evoluează povestea. O producție despre relații interumane și reguli impuse de societate. Trei povești în care fiecare își are propriul adevăr. Oare are dreptul cineva să îi judece?” (Ianoș Petrașcu)

NECUNOSCUTA CUNOSCUTĂ
Regia: Victor Olăhuț
Traducere din poloneză: Zeno Fodor
Asistent regie: Vlad Robaș
Distribuție: Arina Ioana Trif, Pali Vecsei
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Durata: 1h 20min
Data premierei: 31.10.2015
Un el și o ea se află la sfârșitul relației. Încercând să înțeleagă cum s-a ajuns în acest punct, cei doi își recompun povestea retrăind episoade cheie ale vieții lor. Privirile aruncate înapoi în timp sunt însă critice, detașate, ironice, demonstrând că uneori nimic nu este mai imprevizibil ca trecutul.

DETALII DESPRE BILETE ȘI ABONAMENTE PE SCENA DIGITALĂ

Abonament pentru 1 lună – 49 LEI
Include 10 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE și până în ultima zi calendaristică a lunii de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament pentru 3 luni – 89 LEI
Include 16 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTICARE și până în ultima zi calendaristică a celei de-a treia luni de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament 12 luni – 299 LEI
Include toate spectacolele Scenei Digitale
Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se încheie după 12 luni calendaristice.
Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Bilet individual – 30 LEI
Biletul individual este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziției.
Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.