Premiile APLER, la Muzeul National al Literaturii Romane
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-apler-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).  Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti. […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).

 Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti.

Graficianul de carte al anului 2011 a fost desemnat Tudor Jebeleanu, iar Premiul Cezar Ivănescu pentru autorul anului 2011 a fost acordat poetului Paul Vinicius pentru cartea „Liniştea de dinaintea liniştei”, apărută la Editura Tracus Arte.

De asemenea, Premiul Dan Alexandru Condeescu pentru critică literară şi ediţii critice a fost acordat lucrării „Cronologia vieţii literare româneşti.1944-1964”, coordonator Andrei Grigor, Editura Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

„Într-o lume în care totul se mistifică, intenţia noastră a fost aceea de a oferi ceva solid”, a spus acad. Eugen Simion despre cartea premiată.

Premiul pentru Jurnalism a revenit Anamariei Spătaru, de la Radio România Cultural, şi Mihaelei Helmis, de la Radio România, „două voci importante ale Societăţii Române de Radiodifuziune” (SRR), după cum le-a caracterizat preşedintele APLER, scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Premii Speciale APLER au fost oferite lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu pentru „Cuvântul de trecere”, Editura Tracus Arte şi lui Mircea Tiberian pentru „Tehnica improvizaţiei”, ediţia a II-a, Editura Tracus Arte.

Sursa: Agerpres

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.