„Toată lumea din familia noastră“, marele câştigător la GOPO
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-gopo-gala-cu-peste-800-de-invitati/

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a câştigat premiul pentru regie, iar Şerban Pavlu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din acelaşi film

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce pelicula şi-a adjudecat şi distincţiile pentru: cel mai bun actor în rol principal (Şerban Pavlu, foto), cea mai bună actriţă în rol secundar (Mihaela Sîrbu), cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu) şi cel mai bun scenariu (Radu Jude şi Corina Sabău).

Opera Naţională București a găzduit astăzi, 25 martie, Gala Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește, în fiecare an, performanţa din filmul românesc. Iată ce premii au fost acordate:

UPDATE 23.07

Premiul GOPO pentru cel mai bun film
„Toată lumea din familia noastră“, regia Radu Jude

Premiul a fost ridicat de producătoarea Ada Solomon, în numele lui Radu Jude, care nu a putut fi prezent la gală. „Ne leagă un drum lung deja. «Toată lumea din familia noastră» este al cincilea proiect pe care îl lucrăm împreună“, a spus Ada Solomon, care lucrează la alte două proiecte alături de regizor.

UPDATE 23.03

Premiul pentru cea mai bună regie
Radu Jude pentru „Toată lumea din familia noastră“

UPDATE 22.53

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal
Şerban Pavlu – primul premiu GOPO şi prima nominalizare – pentru rolul Tavi din filmul „Toată lumea din familia noastră“

UPDATE 22.24

Premiul pentru întreaga carieră – Mitică Popescu

Cel mai bun actor în rol secundar
Gabriel Spahiu, pentru „Toată lumea din familia noastră

UPDATE 22.10

Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar
Mihaela Sîrbu, Otilia din filmul „Toată lumea din familia noastră“.

Gopo pentru Cel mai bun sunet
Tudor Petre, Cristinel Şirli, Cristian Tarnoveţchi și Florin Tăbăcaru, „Undeva la Palilula“

Cel mai bun scenariu
Radu Jude, Corina Sabău, „Toată lumea din familia noastră

UPDATE ora 21.45

Premiul pentru întreaga activitate
După 80 de roluri şi o carieră în teatru şi în film: Constantin Codrescu.

Cea mai bună imagine
Adrian Silişteanu pentru „Undeva la Palilula“

Cel mai bun machiaj, cea mai bună coafură
echipa „Undeva la Palilula“ – Dana Roşeanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa

Cel mai bun documentar
„Turn Off the Lights“, Ivana Mladenovic

Premiul Tânără Speranță
regizorul Nicolae Constantin Tănase, pentru regia scurtmetrajului „Blu“

Cel mai bun debut
„Visul lui Adalbert“, regia Gabriel Achim

Premiul care răsplăteşte eforturile unor distribuitori români de a aduce producţii europene pe ecranele noastre: Gopo pentru Cel mai bun film european se acordă distribuitorului Independenţa Film, pentru „Holy Motors“, al cincilea Gopo pentru Independenţa Film

Premiul publicului pentru filmul cu cele mai mari încasări
„Minte-mă frumos“, regia Iura Luncaşu

Premiul publicului pentru filmul cu cei mai mulţi spectatori
„Despre oameni şi melci“, regia Tudor Giurgiu

Cel mai bun montaj
Cătălin Cristuţiu, pentru „Undeva la Palilula“. Al doilea Gopo din carieră şi a patra nominalizare pentru Cătălin Cristuţiu

Premiul CineTePrinde
Adrian Titieni – „Le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil“, a declarat actorul.

Cea mai bună muzică originală
Cornel Ilie de la trupa Vunk a anunţat câştigătorul: Vasile Şirli, pentru muzica din „Undeva la Palilula“

Cele mai bune decoruri
Helmut Stürmer, Dragoș Buhagiar, pentru „Undeva la Palilula“

Cele mai bune costume
Lia Manţoc, pentru „Undeva la Palilula“

Peste 800 de invitaţi au fost aşteptați pe covorul roşu la o ediție care s-a anunțat plină de emoţii, surprize, dar şi de umor. Prezentatorul galei a fost Mihai Bobonete (Bobo), renumit pentru numerele sale de stand-up comedy.

Regizorii Călin Peter Netzer, Marian Crişan, Nae Caranfil, actriţele Luminița Gheorghiu, Ana Ularu – câştigătoarea Premiului Gopo 2012 pentru rol principal și membru al juriului de nominalizări de anul acesta, Ioana Flora – distinsă cu Premiul Gopo 2012 pentru rol secundar, Diana Dumitrescu, Daniela Nane, actorii Adrian Titieni (Premiul Gopo 2012 pentru cel mai bun actor în rol secundar) , Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Paul Ipate, Florin Piersic Jr., Radu Iacoban, creatoarea de modă Doina Levintza sau prezentatoarea Andreea Esca sunt doar câţiva dintre invitaţii care au fost prezenţi covorul roșu al Galei Premiilor Gopo.

Aceştia au fost întâmpinați pe covorul roșu de Amalia Enache și Mircea Solcanu, care au găzduit, pentru al treilea an consecutiv, momentele premergătoare Galei. Cei doi au avut misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizații din acest an și de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor), din programul serii nu au lipsit Premiul Pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Mitică Popescu, Gopo pentru Întreaga activitate – acordat actorului Constantin Codrescu, precum și Premiul Special, înmânat directorului de producție Mihai Crișan.

Cristian Mungiu, absent de la gală

La solicitarea regizorului Cristian Mungiu, organizatorii și juriul au decis să nu ia în considerare pelicula „După dealuri“ pentru nominalizările din acest an. De asemenea, considerând că nu are suficiente opțiuni, juriul a hotărât să nu acorde nici o nominalizare la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal.

După succesul de anul trecut, când parodiile la filmele nominalizate au devenit virale, actorii de comedie Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu – Micutzu, Mihai Rait și Cosmin Natanticu au surprins din nou invitaţii Galei cu patru reinterpretări originale ale peliculelor aflate în cursa pentru statueta acordată Celui mai bun film: Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) și Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).

Info:

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc(APFR), cu sprijinul Ministerului Culturii, Operei Naționale din București, ArCuB și al Babel Communications.

Telespectatorii au putu urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct și în exclusivitate şi online, pe www.premiilegopo.ro şi www.voyo.ro . Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo a început la ora 20.00.

Foto: www.premiilegopo.ro

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

18
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT anunță o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului, cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.