„Prin vis”, de Ziua Mondială a Dansului
https://www.ziarulmetropolis.ro/prin-vis-de-ziua-mondiala-a-dansului/

Vineri, 29 aprilie, de la ora 19.00 la Sala 2, Teatrul Naţional din Timişoara aniversează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul „Prin vis”.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2022

De patru decenii, în ziua de 29 aprilie se sărbătorește peste tot în lume Ziua Mondială a Dansului, o inițiativă a Institutului Internațional de Teatru din cadrul UNESCO.

Teatrul Național din Timișoara explorează de peste un deceniu teatralitatea dansului, iar actorii Naționalului susțin partituri coregrafice complexe în mai multe spectacole aflate în repertoriu. Este și cazul spectacolului „Prin vis”, un spectacol hipnotic de teatru-dans, plasat la intersecția celor două arte, un fascinant și emoționant road-movie „pe dos” în care un vechi Cadillac anulează granițele dintre realitate și ficțiune și se transformă într-un adevărat portal către poveștile fascinante articulate în jurul său.

Spectacolul, parte a programului MixART, este semnat de Pál Frenak, celebru coregraf european, iar distribuția îi reunește pe actorii Laura Avarvari, Cătălin Ursu, Mara Opriș, Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Daniela Bostan, Darius Zet, Raul Lăzărescu, Ionuț Iova și Răzvan Ciocoi.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.