Prințul Charles a jucat în Hamlet
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-charles-a-jucat-in-hamlet/

La 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, eveniment comemorat zilele acestea în capitalele lumii şi în special la Londra şi la Stratford-upon-Avon, oraşul natal al scriitorului, prinţul Charles a făcut un gest inedit

Un articol de Liliana Matei|24 Aprilie 2016

Spre a-și arăta admirația pentru opera Marelui Will, a apărut pe scenă în rolul Hamlet în emisiunea „Shakespeare Live!” difuzată în direct pe BBC2. Ieri, 23 aprilie, ziua în care s-a stins scriitorul, oficialul a împărțit scena cu trei personalități de renume ale vieții teatrale: Sir Ian McKellen, Judi Dench și Benedict Cumberbatch, conform The Telegraph.

Prezența neconvențională pe scenă a prințului Charles, care a fost câteva minute prințul Danemarcei din „Hamlet”, a fost doar una dintre manifestările-surpriză care au avut loc ieri, când mii de oameni s-au strâns la Stratford-upon-Avon spre a-și aminti de William Shakespeare, venit pe lume și stins din viață pe 23 aprilie.

Înainte de a apărea neanunțat în spectacol pentru a spune un monolog, prințul Charles a depus o coroană de flori la mormântul dramaturgului, aflat în Holy Trinity Church, și a vizitat New Place, unde Shakespeare și-a petrecut ultimii ani de viață și a scris câteva dintre cele mai importante piese ale sale, printre care și „Furtuna”.

23 aprilie, ziua în care s-au comemorat patru secole de la moartea lui William Shakespeare, a fost o zi importantă în special pentru Marea Britanie, care a pregătit evenimente și programe speciale, unele dintre ele desfășurându-se până la sfârșitul anului 2016.

La Londra, Teatrul Globe a  pregătit un eveniment în aer liber: pe 23 și 24 aprilie, pe  37 de monitoare au rulat filme de câte zece minute, pe o temă sau alta legată de lumea lui Shakespeare. The Museum of London propune  un tur ghidat al Londrei din epoca elisabetană. La British Library, în afară de expunerea singurului scenariu scris de mână de celebrul dramaturg, expoziția „Shakespeare in Ten Acts” se va concentra pe zece spectacole de referință din istoria teatrului.

Royal Shakespeare Company va pleca un turneu în țară cu spectacolul „Midsummer’s Night Dream: A Play for the Nation”, în care actori profesiniști joacă alături de amatori. Și tot luna aceasta începe și Page to Stage, proiect neconvențional care va scoate la lumină nu mai puțin de 30000 de costume din spectacole celebre sau mai puțin celebre. Spectacole de acrobație inspirate de povești shakespeariene, focuri de artificii, workshopuri și momente neconenționale vor întregi imaginea.

London Symphony Orchestra are programate concerte speciale la Barbican, iar la Royal Festival Hall melomanii vor putea asculta Filarmonica din Londra interpretând „Furtuna” lui Sibelius, „Romeo și Julieta” lui Prokofiev și „Macbeth” de Richard Strauss.

La Stratford-upon-Avon, unde progremele speciale s-au anunțat încă de la începutul anului, publicul este așteptat  la ateliere de teatru, spectacole de teatru de stradă și jazz.

Fotocredit: The Telegraph

15
/06
/19

A venit vara! Sibiul este în festival! Porțile și ferestrele se deschid, publicul invadează piețele și spațiile de joc, artiștii cuceresc orașul!

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

15
/06
/19

Elizabeth Gilbert se întoarce la ficțiune cu o poveste de dragoste aparte, pe fundalul lumii teatrului newyorkez din anii ’40. Spusă într-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai în vârstă care privește în urmă la propria tinerețe cu un amestec de bucurie și regret, „Orașul fetelor” explorează teme ca sexualitatea și promiscuitatea feminină, dar și idiosincraziile iubirii adevărate.

15
/06
/19

Coregraful Anthony Missen a vorbit într-o conferință de presă susținută pe 15 iunie la Sibiu, la Librăria Habitus, despre spectacolul „Bărbați la puterea a cincea“, care poate fi văzut în cadrul celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie). Iată 5 idei ale directorului artistic al Companiei Chameleon. Spectacolul poate fi văzut pe 15 iunie, de la ora 19.45, și pe 16 iunie, de la ora 18.00, în Piața Habermann.

13
/06
/19

INTERVIU Unul dintre cei mai îndrăgiți și distribuiți actori români de cinema, Vlad Ivanov vorbește despre ultimele sale două roluri, în două mari filme care pot fi văzute în acest an în cinematografe: „Sunset” („Apusul”), al regizorului maghiar Laszlo Nemes, și „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

Page 1 of 80312345...102030...Last »