Profesorul Trăsnit creează în premieră un nor la cea de-a VI-a ediție a SCIKiDS Festivalul Științei
https://www.ziarulmetropolis.ro/profesorul-trasnit-creeaza-in-premiera-un-nor-la-cea-de-a-vi-a-editie-a-scikids-festivalul-stiintei/

În weekendul 20 – 21 octombrie Mega Mall devine destinaţia ideală pentru pasionaţii de ştiinţă şi tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduieşte SCIKiDS Festivalul Știinţei ediţia a VI-a – 100 de ani de ştiinţă. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit şi va crea un nor uriaş artificial pe Terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2018

,,Anul acesta sărbătorim 100 de ani de știință în România. Copiii de azi pot deveni Henri Coandă, Traian Vuia, Victor Babeș, Emil Racoviță, Grigore Moisil, Ana Aslan, Sofia Ionescu-Ogrezeanu, Ștefania Mărăcineanu de ieri.

  • Intrarea la SCIKiDS Festivalul Științei este liberă
  • Până acum, 20.000 de pasionați de tehnologie au asistat la  peste 200 de activități științifice distractive
  • Evenimentul este organizat cu sprijinul Da Vinci Learning și Centrului Edulier

Intrarea este liberă, iar activitățile se vor desfășura zilnic în intervalul 12:00 – 18:00,  în spațiul special amenajat de la nivelul -1.

SCIKiDS Festivalul Științei își propune să inspire o nouă generație de savanți, cercetători, exploratori. Fiecare copil care ne va trece pragul în cele două zile poate fi un viitor om de știință. Toată lumea este binevenită la SCIKiDS Festivalul Științei pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

Știința este distractivă

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice la scenă susținute de artiști precum Claudia Stroe, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții cu roboți și jucării inteligente. În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment ,,Norul din laborator” în care Profesori Trăsniți, youtuberi, voluntari, vizitatori, parteneri vor realiza un mega nor artificial. De asemenea, alături de  Profesorii Trăsniti, copiii vor putea realiza cea mai mare pastă de dinți pentru dinozaur. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

YouTube meets SCIENCE

La ateliere de știință vor participa câțiva dintre cei mai apreciați vloggeri din Româmia și Republica Moldova: Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, Maya Pop, Andreea Bostănică, Noris, INicolas, Andrei Ro, A Cristian Bătrînu, Noris, GENIUStin, Dany Negoescu, Karina Maria, Profesorul Trăsnit Spooky și Erik Culescu. Aceștia vor fi prezenți în deschiderea festivalului și îi vor ține la curent pe copiii din toată țara cu experimentele și noutățile de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDSDespre SCIKiDS Festivalul Științei

Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziune educațională pentru întreaga familie și UPC România.

Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

În 2017, SCIKiDS Festivalul Științei a fost premiat la Gala Societății Civile cu locul III în cadrul secțiunii: Educație. Învățământ. Cercetare.

Încurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se așteaptă la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința. Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12.00 – 18.00, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului : SCIKiDS Festivalul Științei editia a VI-a –  100 de ani de știință.

Despre Asociația Fascination

SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem că știința are puterea de a schimba vieți și de a influența destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru știință, prin evenimente și activități definite prin trei calități-cheie: interactiv, educațional și inspirațional. Publicul nostru țintă este întreaga familie.

Foto: SCIKiDS Festivalul Științei – facebook

28
/03
/14

Luni, 31 martie, de ora 19.00, vă aşteptăm în librăria Humanitas de la Cişmigiu la o întâlnire cu Victor Ieronim Stoichiţă, profesor al Universităţii din Fribourg. În dezbatere, "Efectul Sherlock Holmes.Trei intrigi cinematografice", cel mai recent titlu apărut în seria de autor Victor Ieronim Stoichiţă la editura Humanitas.

28
/03
/14

Editura Allfa iniţiază un proiect nou în cadrul colecţiei sale de literatură Strada Ficţiunii: „Lista lui Alex. Ştefănescu“. Proiectul își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori contemporani, proveniți de pe toate continentele lumii.

27
/03
/14

Astăzi, 27 martie, de la ora 17.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului Apa neagră de Nicolae Stan, apărut recent la Editura Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală. Invitaţi, alături de autor: Dan Silviu Boerescu şi Nicolae Iliescu.

20
/03
/14

În week-end, în cadrul ediției din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-țintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesați de cărțile de popularizare.

20
/03
/14

Miercuri, 26 martie, la ora 18.00, la Clubul Ţăranului, va avea loc lansarea volumului Sebastian, ceilalţi şi-un câine, romanul de debut al jurnalistului Mihai Radu - Polirom, „Ego. Proză”. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Editura Polirom a lansat colecţia „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici.

20
/03
/14

Romancierul japonez Haruki Murakami va publica în luna aprilie un volum de nuvele, prima sa lucrare aparţinând acestui gen literar din ultimii nouă ani. În Japonia şi nu numai, orice carte semnată de Murakami ajunge bestseller.

17
/03
/14

La Godot-Café, pe Blănari, la numărul 14, s-a desfășurat un prânz cu cărți în mijlocul săptămânii. S-au prezentat, în context, colecțiile de primăvară-vară ale editurilor Humanitas și Humanitas Fiction. Printre acestea, Djuvara, Patapievici, Pleșu, Cărtărescu, Kundera, Baricco, Llosa, Sabato, Vonnegut, Anais Nïn sau Ezra Pounde.

06
/03
/14

Considerată drept una dintre cele mai importante lucrări despre istoria gîndirii politice medievale, Cele două corpuri ale regelui de Ernst H. Kantorowicz este cel mai nou titlu apărut în colecţia „Historia” a Editurii Polirom, în traducerea lui Andrei Sălăvăstru, cu o prefaţă semnată de William Chester Jordan şi postfaţă de Alexandru Florin Platon disponibil şi în format electronic.