Program la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Sâmbãtã, 17 noiembrie: Un rege Lear evreu  Distribuṭie: David-Constantin Dinulescu, Chana- Leonie Waldman Eliad, , Etele-Natalie Ester, Ghitele- Geni Brenda, Moişe-Marius Călugăriţa, Teibele-Alexandra Fasolă, Charif- Mircea Drîmbăreanu,  Iafe-Darius Daradici, Sami-Nicolae Botezatu.   Duminicã, 18 noiembrie Teibele şi demonul ei Distribuṭie: Teibele-Alexandra Fasolă, Alchonon-Mircea Drîmbăreanu, Genendl-Geni Brenda, Menasha-Veaceslav Grosu, Rabbi-Cornel Ciupercescu, Beadle I-Viorel Manole, Beadle II-Nicolae  […]

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2012

Sâmbãtã, 17 noiembrie:

Un rege Lear evreu

 Distribuṭie: David-Constantin Dinulescu, Chana- Leonie Waldman Eliad, , Etele-Natalie Ester, Ghitele- Geni Brenda, Moişe-Marius Călugăriţa, Teibele-Alexandra Fasolă, Charif- Mircea Drîmbăreanu,  Iafe-Darius Daradici, Sami-Nicolae Botezatu.

 

Duminicã, 18 noiembrie

Teibele şi demonul ei

Distribuṭie: Teibele-Alexandra Fasolă, Alchonon-Mircea Drîmbăreanu, Genendl-Geni Brenda, Menasha-Veaceslav Grosu, Rabbi-Cornel Ciupercescu, Beadle I-Viorel Manole, Beadle II-Nicolae  Botezatu.

 

Nuntã cu divorṭ- comedie muzicalã dupã Şalom Alehem

 

 

19
/03
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 19 martie (1917) s-a născut, la Bucureşti, pianistul și compozitorul Dinu Lipatti? Lipatti a crescut cu muzica încă din leagăn. Tatăl său a fost un amator de muzică înstărit, care studiase cu Sarasate și Carl Flesch, mama sa, o pianistă talentată, iar George Enescu era nașul său. Muzica a fost preocuparea lui din copilărie. Mama sa obişnuia să spună că “băiatul cânta la pian înainte de a fi învățat să zâmbească”. La 4 ani, Dinu Lipatti dădea concerte de caritate și începea să compună piese elaborate.

19
/03
/14

Tinerii cineaști români vor avea, pentru prima dată, o competiție dedicată lor, la Festivalul Internațional de Film NexT (3-7 aprilie). În prima ediție a Competiției naționale, 14 scurtmetraje românești dintre cele mai bune lansate în ultimul an, selecționate de criticii Irina Trocan și Andrei Rus, vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc și Premiul Publicului pentru film românesc. Secțiunea este prezentată de HBO România.

18
/03
/14

Dicționarele spun poveștile cuvintelor (proveniența, sensurile, modificările suferite de-a lungul timpului, semnificația sintagmelor în care sunt încorporate etc.). De aceea, ele sunt ca o ladă cu zestre pentru generațiile următoare. Acum, în era digitală, găsim pe internet o parte din aceste povești. Mai rapid și mai eficient. Și, atunci, care să mai fie rostul dicționarelor […]

18
/03
/14

Cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a pictorului Theodor Aman, fondatorul Şcolii de Belle Arte din Bucureşti, pe 20 martie 2014 va avea loc un ceremonial de depunere de coroane de flori la Cimitirul Bellu. Joi, 20 martie 2014, de la orea 12.00, cu ocazia zilei de naştere a pictorului Theodor Aman, fondatorul Şcolii de […]

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

18
/03
/14

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când una dintre cele mai distinse şi talentate doamne ale teatrului şi filmului românesc nu se mai află printre noi. Gina Patrichi s-a stins din viaţă într-o zi de 18 martie, în urma unei boli necruţătoare, la o lună după ce primise Premiul UNITER pentru Excelenţa în teatru din mâna lui Richard Eyre, directorul London National Theatre, de atunci.

18
/03
/14

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinți”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un bețiv simpatic, un fel de Cetățean turmentat al zilelelor noastre.