Program la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-masca/

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00  GEMENII Durata 1h si 30′   GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc „Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00

 GEMENII

Durata 1h si 30′

 

GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc

„Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate punctele de vedere.

 

DISTRIBUŢIA
Gandolfa – Alina Crăiţă
Angelica – Ana Daponte
Pancrazio – Cosmin Creţu
Zanetto – Sorin Dinculescu
Tonino – Sorin Dinculescu
Leonzio – Valentin Mihalache
Isabella – Anamaria Pîslaru
Brighella – Aurel Sorin Sandu
Arlecchino – Răzvan Teodorescu
Bargello – Ionuţ Ghenu/Bogdan Angelescu
Mama – Ionuţ Ghenu/ Bogdan Angelescu

 

Regie: Michele Modesto Cassarin

Scenografie şi costume: Licia Lucchese, Sanda Mitache
Măşti: Stefano Perocco
Maestru lupte scenice: Ion Albu
Traducerea: Adina Teodorescu

 

Vineri, 14 Decembrie, ora 19.00

 CANARUL ALBASTRU

Distribuție:

Signora, Colombina – Georgiana Vrațiu

Brighella – Anamaria Iordache

Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela Albu

Pulcinellina – Liana Pecican

Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc

Capitano Matamores – Alexandru Floroiu

Pulcinella, Pantalone – Antonio Tadeus Mincă

Dottore – Sebastian Ghiță

Scenariu şi regie Mihai Mălaimare

Asistenți regie Anamaria Pîslaru şi Valentin Mihalache

Costume Andreea Postelnicu şi Alina Nica Gurguță

Decor Puiu Antemir

Sambata, 15 Decembrie, ora 19.00

 TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA

Durata spectacolului – 1 ora

Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu  guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara ce incearca sa se substituie Divinitatii. „Acesta e miracolul pe care l-am asteptat atatia ani?”, se intreaba oamenii, declansand  astfel o inlantuire de intamplari ce contureaza o realitate dura, nemiloasa, in care singura regula pare a fi cea din dictonul „Paine si circ”.

Distributia

Ingerul- Sebastian Ghita

Nevasta politistului- Iulia Dumitru

Femeia – Alina Craita

Tanara – Emilia Manea

Depravata – Oana Dragnea

Preotul – Aurel Sandu

Senatorul – Cosmin Cretu

Politistul – Valentin Mihalache

Ologul – Mihai Hurduc

Melchior -Eugen Fetescu

Tanarul – Cristian Neacsu

Realizatori

   Scenariul şi regia – Mihai Malaimare

Asistent regie- Ana Maria Paslaru

Lupte scenice – Albu Ioan

Scenografie – Pop Ruxandra

Muzica – Vasile Manta

Coregrafie – Simiceanu Ileana Mirela

 

 

Duminică, 16 Decembrie, ora 11.00

 O LOCOMOTIVĂ ȘI O GARĂ

 

Actorii Teatrului Masca cântă, dansează step, mânuiesc marionete şi îi însoțesc pe copii într-o călătorie pe parcursul căreia vor afla secretul împlinirii tuturor viselor.

Un musical pentru copii

Adaptare după „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi

 

Tatuțu’/Șeful de gară……………….Sorin Dinculescu

Baruțu……………………………………….Răzvan Teodorescu

Baruțu Papuşă/Marionetă.…..Laura Dumitraşcu

Mitzu……………….…………………………..Ana Daponte

Scenariu şi regie………….Mihai Mălaimare

Scenografie şi costume….. Sanda Mitache

Muzică……………..…..Paul Urmuzescu

Coregrafie……………….Ioan Tugearu

 

Duminică , 16 Decembrie, ora 17.00

ÎMPODOBIREA BRADULUI

Sărbătorile de iarnă au stat mereu sub semnul iubirii, frumosului şi al generozității, iar împodobirea bradului la Teatrul Masca a devenit o tradiție pentru locuitorii cartierului Militari. Vă aşteptăm duminică să trăiți alături de noi o clipă din magia acestor sărbători.

 

 

28
/03
/14

Următorul pas al caravenei filmelor documentare, Docuart, are loc sâmbătă, 29 martie, la Casa de Cultură ,,Mihai Ursachi” din Copou, Iași.

28
/03
/14

Pentru a veni în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care derulează, în săptămâna 7-11 aprilie, programul numit „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” (dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare), Opera Comică pentru Copii a programat baletul „Mirandolina” în fiecare zi între 7 şi 11 aprilie.

28
/03
/14

Editura Allfa iniţiază un proiect nou în cadrul colecţiei sale de literatură Strada Ficţiunii: „Lista lui Alex. Ştefănescu“. Proiectul își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori contemporani, proveniți de pe toate continentele lumii.

28
/03
/14

Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti“ din București lansează astăzi, 28 martie, campania „Un pian pentru Lipatti“. Iniţiativa profesorilor luptă cu un paradox: colegiul nu are un pian performant care să facă să strălucească adevărata performanță a tinerilor pianiști.

27
/03
/14

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 13 aprilie, ora 19:00, spectacolul „Asteptandu-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete. Luna aprilie aduce pe scena TNRS nu mai puțin de 25 de spectacole, împărțite în 2.335 de minute de teatru.

27
/03
/14

Astăzi, 27 martie, de la ora 17.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului Apa neagră de Nicolae Stan, apărut recent la Editura Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală. Invitaţi, alături de autor: Dan Silviu Boerescu şi Nicolae Iliescu.

27
/03
/14

Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica de marți, 8 aprilie, ora 20.00, de la Cinema Studio, aduce în România, în premieră, Diplomatie, în regia lui Volker Schlöndorff. În închidere, pe 13 aprilie, va fi proiectată superproducția regizată de Feng Xiaogang - supranumit „Spielberg al Chinei”, Back to 1942, cu Adrien Brody și Tim Robbins.

26
/03
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 26 martie (1827) a încetat din viaţă Ludwig van Beethoven? Familia Beethoven a avut şapte copii, însă doar cei trei băieţi au supravieţuit copilăriei, Ludwig fiind cel mai în vârstă. Încă din copilarie, viitorul compozitor îşi dovedeşte pasiunea pentru muzică, sub îndrumarea tatălui său, care la întoarcere de la carciumă sau de la Curte îşi găseşte întotdeauna timp şi pentru Ludwig. Începând cu anul 1801 auzul lui Beethoven slăbeşte într-un ritm îngrijorător. Compozitorul ştie că în curând va surzi definitiv şi încearcă să folosească din plin timpul care i-a mai rămas. Compune cu repeziciunea celui care nu mai are mult de trait, folosind fiecare moment liber, neglijând somnul, mâncarea şi prietenii.

25
/03
/14

Noul său film, (pseudo)documentarul „Al doilea joc“, împinge obsesiile cineastului Corneliu Porumboiu spre o zonă extremă, aproape autodistructivă (judecat prin prisma legăturii cu publicul).