Programul Operei Naționale București în luna iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-operei-nationale-bucuresti-in-luna-iunie/

În luna iunie, puteţi vedea la Operă repertoriul curent, care se îmbogăţeşte cu o nouă montare a spectacolului ,,Tosca”, în regia lui Alfred Kirchner.

Un articol de Ziarul Metropolis|29 mai 2014

Duminică, 2 iunie, ora 19.00: Concert aniversar Dan Iordăchescu

Marți, 3 iunie, ora 16.00: Eco motive pe portative – spectacol susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București

Vineri, 6 iunie, ora 19.00: ,,Tosca”, de Giacomo Puccini (premieră).

Cu un decor minimalist, creat de scenograful Karl Kneidl, atmosfera din „Tosca” nu este una romantică și poetică, ci una pasională, mistuitoare și sumbră, potrivit lui Giaccomo Puccini.

Primele reprezentaţii cu noua montare vor fi conduse de către dirijoarea canadiană Keri Lynn Wilson, aplaudată de publicul român în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi pe scena Operei bucureştene. În cadrul acestor reprezentaţii vor putea fi ascultaţi mai mulţi artişti invitaţi, printre care soprana Iano Tamar, tenorii Marcello Giordani, Daniel Magdal, Bogdan Zahariea şi baritonul Luis Ledesma.

Sâmbătă, 7 iunie, ora 19.00: Baletul ,,Femei”, de Gheorghe Iancu
Atelier pentru copii ,,Zâna Păpușilor”

Duminică, 8 iunie, ora 19.00: ,,Tosca”, de Giacomo Puccini
Atelier pentru copii ,,Zâna Păpușilor”

Marți, 10 iunie, ora 19.00: ,,Magazinul de păpuși” – spectacol al Studioului de Balet al Operei Naționale București

Miercuri, 11 iunie, ora 19.00: baletul ,,Lacul Lebedelor” (libretul, regia și coregrafia: Gheorghe Iancu)

Vineri, 13 iunie, ora 19.00: ,,Tosca”, de Giacomo Puccini

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19.00: Concert aniversar Richard Strauss

Duminică, 15 iunie, ora 19.00: ,,Tosca”, de Giacomo Puccini
Atelier pentru copii ,,Pinocchio”

Marți, 17 iunie, ora 19.00: Concert extraordinar al tenorului Marcello Giordani

Joi, 19 iunie, ora 19.00: Gala Liceului de coregrafie ,,Floria Capsali”

Vineri, 20 iunie, ora 19.00: ,,Cenușăreasa”

Sâmbătă, 21 iunie, ora 19.00: Opera „Bărbierul din Sevilla”, de Rossini
Atelier pentru copii ,,Cenușăreasa”

Duminică, 22 iunie, ora 19.00: Baletul ,,La Sylphide”
Atelier pentru copii ,,Cenușăreasa”

Miercuri, 25 iunie, ora 11.00: Concursul internațional de canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, etapa 1

Joi, 26 iunie, ora 11.00: Concursul internațional de canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, semifinala

Sâmbătă, 28 iunie, ora 19.00: Concursul internațional de canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, finala

Duminică, 29 iunie, ora 19.00: Concursul internațional de canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, gala laureaților

05
/06
/17

În perioada 18-21 mai 2017 s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 47 ediţie a Sibiu Jazz Festival. 4 zile de concerte în aer liber cu muzică de calitate, expoziţii, jam session în bucătărie şi voie bună.

02
/06
/17

Prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene în România, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu, reunește, în perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

27
/05
/17

Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad (foto), Nguyên Lê, Vasil Hadžimanov Band și Bobo Stenson se alătură lineup-ului final Gărâna Jazz Festival 21. Sunt așteptate 12 trupe internaționale în cele patru zile de jazz, din iulie, la poalele Munților Semenic.

26
/05
/17

Într-o zi de 26 mai se stingeau din viaţă doi mari actori români: Ștefan Bănică, în 1995, şi Jean Constantin, cincisprezece ani mai târziu. Despre Bănică se ştie că era nu doar un actor uriaş, ci şi un foarte apreciat cântăreţ/lăutar, printre cele mai celebre piese muzicale ale acestuia numărându-se: „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”.

24
/05
/17

Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din România. Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta și îndrăgita Sonată Nr.9 în La major, op.47 –Kreutzer de Beethoven, dar și alte două sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven și Brahms.

24
/05
/17

Primul muzician din istorie distins cu Premiul Nobel pentru Literatură împlinește, astăzi, 76 de ani! Cântărețul, compozitorul și poetul Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) a compus de-a lungul carierei sale peste 400 de cântece și a influențat prin creația sa generaţii întregi de muzicieni.

22
/05
/17

Un eveniment fără precedent în istoria muzicală a Chinei a avut loc de-a lungul săptămânii trecute: cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes Mariana Nicolesco au reunit la Universitatea din Shenzhen, în apropiere de Hong Kong, cele mai proeminente talente din Conservatoarele şi Universităţile Chinei, printre care Beijing, Shanghai, Canton, Hunan, precum şi profesori şi maeştri de canto din întreaga ţară.

19
/05
/17

Cu ocazia aniversării a 70 de ani a maestrului Gigi Căciuleanu, duminică, 14 mai 2017, a avut loc un eveniment special dedicat artistului, la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București şi totodată a fost programat spectacolul D'ale noastre (joi 11 mai 2017).

19
/05
/17

Vivaldianno – City of Mirrors, un show complex ce îl are în prim plan pe Antonio Vivaldi, unul dintre cei mai iubiţi compozitori ai tuturor timpurilor, va fi pus în scenă, duminică, la Sala Palatului din Bucureşti.

17
/05
/17

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică din București, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim și Școala de Muzică Buchmann-Mehta din cadrul Universității Tel Aviv, organizează în perioada 22-23 mai 2017 o serie de conferințe și concerte de muzică de cameră, cu participarea muzicologului dr. Irina Hasnaș și a artiștilor români Mircea Marian- violoncel și Mădălina Dănilă- pian.

17
/05
/17

Între 18 şi 21 mai, fanii români ai jazz-ului petrec patru zile de sărbătoare, alături de turiştii străini veniţi în Sibiu pentru festival şi pentru frumuseţile oraşului. Începand de joi şi până duminică, de la orele 19:00, Piaţa Mică va răsuna de acorduri de jazz cu influenţe orientale, latino sau blues. Intrarea la concertele din Piaţa Mică este liberă.