1 Iunie, în București: concerte, ateliere de creație și concursuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/1-iunie-in-bucuresti-concerte-ateliere-de-creatie-si-concursuri/

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică şi vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Naţional Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

Un articol de Petre Ivan|1 Iunie 2017

Cișmigiul Copiilor și caravana Gașca Zurli

“Cișmigiul Copiilor”, ajuns la a XVI-a ediție, face parte dintre evenimentele pregătite de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. Pe scena din centrul Parcului Cișmigiu, între orele 11,00 și 21,00, vor avea loc reprezentații de dans, recitaluri corale și concerte, printre artiști numărându-se grupul DoReMi, corul de copii Allegretto, Corul de copii Radio, grupul vocal Melodia, dansatorii de la școala Show Dance Art și grupul vocal Sunetul Muzicii.

Ziua se va încheia cu trei dintre cele mai în vogă nume ale momentului în muzica românească: formația The Motans, precum și solistele Alina Eremia și Nicole Cherry.

Tot în Cișmigiu, în locul numit “La Cetate”, marionetele și actorii independenți vor pregăti spectacole de teatru, reprize de dans și jocuri antrenante. Printre reprezentații se va număra spectacolul “Rapunzel”, pus în scenă de asociația Creas, care transpune în teatru de păpuși cunoscutul basm al fraților Grimm. “Ursul păcălit de vulpe” va prinde viață datorită artiștilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite să amuze întreaga asistență. Vor mai fi prezente compania de teatru Interactiv și trupele de teatru Mușchetarii și MagicArt.

Pe aleile parcului, copiii vor putea participa la ateliere de origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă, păpuși de mână, percuție, tobe africane sau pantomimă.

“Maeștrii de la Cortul Magic vor încânta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, începând cu ora 15,00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Ștefania Bănică, Emil Drăgan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va încheia seara de magie cu trucurile sale ce țin asistența cu sufletul la gură”, a informat ARCUB.

Festivalul Copiilor, în Parcul Herăstrău

Festivalul Copiilor, în Parcul Herăstrău

Cei mai talentați dintre micuții melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principală în parc.

Caravana Gașca Zurli

Gașca Zurli va susține spectacole în parcuri din toate cele șase sectoare ale Capitalei, în cadrul unui eveniment pregătit de Primăria Municipiului București, prin ARCUB. Caravana va porni din Piața Universității (din fața TNB) la ora 10,00, camionul multicolor urmând să oprească pentru reprezentații în toate sectoarele Capitalei:

—Parcul Floreasca, ora 10,30 (bd. Mircea Eliade)

—Parcul Național, ora 11,40 (str. Maior Ion Coravu)

—Parcul IOR, ora 12,50 (str. Lotrioara)

—Parcul Carol, ora 14,00 (Piața Libertății)

—Parcul Sebastian, ora 15,10 (str. Moțoc)

—Parcul Crângași, ora 16,20 (Calea Crângași)

Festivalul Copiilor

Cea de a V-a ediție a Festivalului Copiilor își deschide porțile în perioada 1 — 4 iunie, între orele 10,00 — 20,00, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani și își propune să îi sărbătorească pe cei mici într-un mediu distractiv și plin de veselie. Distracția celor mici va fi asigurată prin participarea la diferite ateliere.

Totodată, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald și se vor distra la spectacolele de teatru, muzică, dans și magie. Tot în Parcul Herăstrău, cei mici sunt invitați la o călătorie în timp, având posibilitatea să cunoască farmecul Bucureștiului interbelic. Atmosfera acelei perioade va prinde contur prin panouri reprezentative, mașina de epocă, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flașnetar și Roata Norocului.

Zilele Porților Deschise la TVR

Zilele Porților Deschise la TVR

Zilele Porților Deschise la TVR

Pe pe 1 și 2 iunie vor avea loc Zilele Porților Deschise la TVR, iar Televiziunea Română a pregătit pentru oaspeți întâlniri-surpriză cu zeci de campioni din lumea sportului. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, foștii internaționali Costel Gâlcă, Tibor Selymes, Cătălin Munteanu și Nana Falemi, pugilistul Mihai Nistor, dar și campionul european la baschet Angel Santana sunt doar câțiva dintre sportivii ce se vor întâlni cu publicul.

Joi, în Studioul Pangrati, vizitatorii o vor întâlni pe multipla campioană la judo Andreea Chițu și vor da mâna cu Iulia Florea (17 ani, centura neagră 1 Dan karate shotokan, campioană națională și mondială, sempai) și Bogdan Lipianu (centură neagră 5 Dan karate shotokan, multiplu campion național, european, mondial, maestru emerit al sportului) și alți campioni la karate.

Multe fetițe au visat să devină gimnaste, iar întâlnirea cu multiplele campioane Sandra Izbașa și Monica Roșu — vedete îndrăgite ale TVR — va fi un cadou frumos de Ziua Copilului. Fostele gimnaste îi vor aștepta pe vizitatori în Studioul Pangrati și vor oferi autografe pentru micuții fani. În Studioul Pangrati, gimnastica ritmică va fi reprezentată de Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, iar publicul va fi spectator al demonstrațiilor lotului național de junioare de gimnastică aerobică.

Concerte, spectacole de dans, ateliere de creație, în parcuri din Sectorul 4

Concerte Anna Lesko, Antonia, Corina, Ștefan Bănică, Alex Velea, Horia Brenciu, întreceri sportive, ateliere de creație, spectacole de dans vor avea loc, de joi până duminică, în parcurile “Lumea Copiilor” și “Orășelul Copiilor”, cu prilejul zilei de 1 Iunie, a informat Primăria Sectorului 4.

“Patru zile cu spectacole în aer liber, concerte live ale celor mai îndrăgiți artiști ai momentului, concursuri și premii sunt pregătite pentru cei care vor alege să își petreacă timpul liber în mijlocul comunității. Mai mult, în acest an, locuitorii Sectorului 4 au un motiv în plus de sărbătoare: pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vor sărbători pentru prima dată și Ziua Sectorului în care muncesc, trăiesc și iubesc. Maratonul distracției va începe pe 1 iunie, la ora 10,00, când cei mai ambițioși copii, animați de competiție, vor lua startul la întrecerile pregătite în Parcul ‘Lumea Copiilor'”, precizează sursa citată. Iubitorii sporturilor în aer liber sunt așteptați cu premii, tombole și surprize să participe la probe de atletism, la meciuri de fotbal sau de baschet 3X3, la concursuri individuale în cadrul evenimentului Play 4 Fun.

Tramvaiul copiilor va circula prin București, de Ziua Copilului

Tramvaiul copiilor

Tramvaiul copiilor

“Tramvaiul copiilor” va circula joi prin București, iar cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, vor avea parte de o plimbare plăcută și de ateliere inedite pregătite pentru ei. “În timpul călătoriei vom citi fragmente din povești, vom desena și ne vom imagina cum ar arăta Bucureștiul altfel”, a informat Biblioteca Metropolitană București.

Tramvaiul va face două curse, cu plecări la ora 11,00 și la ora 13,15, de la Depoul Dudești spre Șura Mare, oprind în stațiile Piața Hurmuzachi și Bucur Obor. Returul, cu plecări de la Șura Mare, la orele 12,30 și 14,45, presupune o stație la Colegiul Gheorghe Șincai. Apoi, tramvaiul cu povești și povestitori își va continuă drumul fără oprire până la Depoul Dudești.

Acces gratuit pentru copii și adolescenți în Grădina Zoologică

Copiii și adolescenții cu vârste de până la 18 ani vor avea acces gratuit, joi, în incinta Grădinii Zoologice, unde vor avea loc o serie de activități educative pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, dar și Ziua Mondială a Mediului, a informat Primăria Capitalei. În cadrul evenimentului, care își propune promovarea unor comportamente responsabile față de natură, vor avea loc ateliere de creație și pictură. Copiii vor putea aduce câte o carte care va fi donată altor copii mai puțin norocoși.

Muzeul Național Cotroceni va putea fi vizitat pe 1 și 2 iunie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național Cotroceni îi invită pe părinți și copii deopotrivă să petreacă această sărbătoare a familiei într-un loc de poveste, educativ și încărcat de istorie. Micii vizitatori, însoțiți de părinți, vor putea admira, în cadrul turului clasic, saloanele oficiale ale palatului, apartamentele familiei regale, dar și expoziția dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza și soției sale, doamna Elena Cuza, sau expoziția “Iași, oraș regal”, menită să marcheze centenarul “Iași — Capitala Regatului României, 1916 — 1918”.

Programul de vizitare va fi de la ora 9,30 până la ora 16,00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Ziua Copilului, sărbătorită în parcurile Titan și Alexandru Ioan Cuza

Expoziții, spectacole, proiecții de film, ateliere și un concurs de pescuit vor fi organizate, de 1 Iunie, și de Primăria sectorului 3, în parcurile Titan și ”Alexandru Ioan Cuza”.

La plimbare cu vaporașul pe lacul din parcul „Alexandru Ioan Cuza”

La plimbare cu vaporașul pe lacul din parcul „Alexandru Ioan Cuza”

Cea de a XII-a ediție a festivalului “Copiii colorează viața” va fi organizată de echipa Itsy Bitsy FM, începând cu ora 10,00, pe aleile și la Foișorul de lemn din Parcul ”Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să participe la jocuri și concursuri, ateliere de creativitate și sportive, demonstrații și spectacole antrenante, să asculte muzică și să danseze.

Pe scenă vor urca Virgil Ianțu, Marius Moga, actorul Marian Râlea, Gabriel Cotabiță, magicianul Bogdan Muntean și Maia Mălăncuș, câștigătoarea de la Vocea României Junior.

În prima parte a zilei, între orele 9,00 și 12,00, pe platforma de la intrarea în Parcul ”Alexandru Ioan Cuza” va avea loc o expoziție cu mașini de intervenție, iar cei prezenți vor putea afla despre acțiunile polițiștilor locali din sectorul 3.

Cei mici vor putea participa și la concursul de pescuit sportiv “Cupa Arrow — 1 iunie” din Parcul Titan.

Începând cu ora 20,30, pe scena din Parcul Titan vor urca membrii trupei Cargo, iar în Parcul ”Alexandru Ioan Cuza”, de la ora 21,00, va fi proiectat filmul “Tache”, în regia lui Igor Cobîleanski.

De 1 Iunie, gratuitate pentru copii la Roata mare din Parcul Tei

Copiii vor avea acces gratuit, în perioada 1 — 6 iunie, la Roata mare și la alte echipamente de distracții din Parcul de agrement Tei, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 2.

Roata mare, cu cei 63 de metri înălțime, Roller Coaster-ul, Caruselul, Roata mică, mașinuțele electrice, lanțurile și Casa Groazei vor funcționa, gratuit, pentru cei mici, după următorul program: de luni până vineri, între orele 10,00 — 21,00, sâmbătă și duminică și în zilele de sărbători legale — în intervalul orar 10,00 — 22,00, miercuri, 7 iunie, fiind închis pentru revizie.

Tehnică din dotarea forțelor de ordine, expusă la MAI

După ce miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost Ziua Porților Deschise pentru Copii, în cursul zilei de joi, în perimetrul exterior al instituției, va fi expusă în continuare tehnică din dotarea poliției, pompierilor, jandarmilor și polițiștilor de frontieră.

Foto: 1 Iunie – facebook

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

09
/01
/19

Violonistul Alexandru Tomescu, artistul care recent, pe 19 noiembrie 2018, a câștigat din nou concursul organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de Filarmonica „George Enescu” pentru dreptul de a cânta, până în 2023, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, va concerta la început de an pe scena Sălii Radio, într-un concert 100% Haydn!

21
/12
/18

O serie de evenimente importante au loc pe scena muzicii electronice luna aceasta. Ansamblul de artă sincretică Thy Veils a lansat, înainte de Crăciun, cea mai nouă piesă, Neoradiant, în versiunea ei de studio. Aceasta face parte din albumul cu același nume care este încă în lucru și care devine public, piesă cu piesă, pe măsură ce acestea sunt realizate. În egală măsură, albumul va fi soundtrack-ul filmului omonim, aflat în producție. 

21
/12
/18

Bucureștenii pot participa în noaptea dintre ani, pe 31 decembrie, începând cu ora 19.30, în Piața Constituției, la REVELIONul CENTENAR, un show exploziv, de peste șase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire. Intrarea este liberă.

20
/12
/18

Adela Zaharia – soprană, Ştefan Pop – tenor, Zoltan Nagy – bariton şi Alin Anca – bas vor evolua vineri, pe 28 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Ateneul Român, în Concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia). Concert este organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa.

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

Page 1 of 12612345...102030...Last »