Proiecție de film în cadrul expoziției „Apocalipsa Elefantului Alb”
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectie-de-film-in-cadrul-expozitiei-apocalipsa-elefantului-alb/

„Apocalipsa Elefantului Alb”, expoziţia care aduce împreună mai multe de 40 de artişti din România şi din străinătate, continuă activităţile în săptămânile care urmează cu o serie de ateliere, intervenţii artistice şi tururi ghidate ale căror scop este de a trage un semnal de alarmă asupra intervenţiei distructive a omului asupra naturii.

Un articol de Liliana Matei|11 august 2021

Alături de proiectul B/U, aflat la a șasea ediție, eveniment construit în acest an în jurul expoziției „Apocalipsa elefantului alb”, artiștii vor susține screening-uri, prezentări, ateliere, tururi ghidate alături de echipa curatorială și discuții libere cu organizațiile implicate în activități comunitare pe teme legate de conservarea mediului, reciclare, protecția animalelor.

Astfel, primul eveniment din cadrul acestei colaborări va avea loc joi, 12 august, ora 20.00 – o proiecție a filmului Natura Umană, care va avea loc în curtea Comenduirii Garnizoanei Timișoara. Proiecția va fi precedată de o discuție cu regizorul și cu producătorul filmului – Eduard Nistru.

Natura Umană este primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură. Documentarul își propune să ridice mai multe întrebări privitoare la interacțiunea noastră cu animalele și cu mediul înconjurător. Ce responsabilități avem față de animale? Cu ce prejudecăți legate de alimentație ne confruntăm în societate? Cum afectează exploatarea animalelor mediul și sănătatea umană și ce soluții avem la îndemână? Filmul mai reușește și să aducă în fața noastră, după 2 ani de investigații și interviuri cu artişti, medici nutriționiști, filosofi, politicieni, sportivi, activiști sau oameni simpli, experiența și poveștile de viață ale acestora, toate cuprinse într-un documentar captivant care va prezenta lumea așa cum o știm într-un mod unic.

Au participat: Paula Seling, Deliric, Remus Cernea, Andrei Roșu, Marius Mitrache, Liviu Deacu, Gigi Ghinea, Doina Badea, Paul Sandu, Bogdan Gioară, Corina Zugravu, Sorin Dumitru, Anca Georgescu, Katharina Häni, Nicușor Popa, Iulia Moroșanu, Ana Maria Voicu.

Scris, produs și regizat de: Eduard Nistru și Diana Musca

Cameramani: Diana Musca, Eduard Nistru, François Carreau

Sound Design și Muzica: Daria Someșan

Color Grading: Tobi Heil

Animații: Iulia Vicol și Octavian Ristici

Producător Executiv: Eduard Nistru

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]