Proiecție de film în cadrul expoziției „Apocalipsa Elefantului Alb”
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectie-de-film-in-cadrul-expozitiei-apocalipsa-elefantului-alb/

„Apocalipsa Elefantului Alb”, expoziţia care aduce împreună mai multe de 40 de artişti din România şi din străinătate, continuă activităţile în săptămânile care urmează cu o serie de ateliere, intervenţii artistice şi tururi ghidate ale căror scop este de a trage un semnal de alarmă asupra intervenţiei distructive a omului asupra naturii.

Un articol de Liliana Matei|11 august 2021

Alături de proiectul B/U, aflat la a șasea ediție, eveniment construit în acest an în jurul expoziției „Apocalipsa elefantului alb”, artiștii vor susține screening-uri, prezentări, ateliere, tururi ghidate alături de echipa curatorială și discuții libere cu organizațiile implicate în activități comunitare pe teme legate de conservarea mediului, reciclare, protecția animalelor.

Astfel, primul eveniment din cadrul acestei colaborări va avea loc joi, 12 august, ora 20.00 – o proiecție a filmului Natura Umană, care va avea loc în curtea Comenduirii Garnizoanei Timișoara. Proiecția va fi precedată de o discuție cu regizorul și cu producătorul filmului – Eduard Nistru.

Natura Umană este primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură. Documentarul își propune să ridice mai multe întrebări privitoare la interacțiunea noastră cu animalele și cu mediul înconjurător. Ce responsabilități avem față de animale? Cu ce prejudecăți legate de alimentație ne confruntăm în societate? Cum afectează exploatarea animalelor mediul și sănătatea umană și ce soluții avem la îndemână? Filmul mai reușește și să aducă în fața noastră, după 2 ani de investigații și interviuri cu artişti, medici nutriționiști, filosofi, politicieni, sportivi, activiști sau oameni simpli, experiența și poveștile de viață ale acestora, toate cuprinse într-un documentar captivant care va prezenta lumea așa cum o știm într-un mod unic.

Au participat: Paula Seling, Deliric, Remus Cernea, Andrei Roșu, Marius Mitrache, Liviu Deacu, Gigi Ghinea, Doina Badea, Paul Sandu, Bogdan Gioară, Corina Zugravu, Sorin Dumitru, Anca Georgescu, Katharina Häni, Nicușor Popa, Iulia Moroșanu, Ana Maria Voicu.

Scris, produs și regizat de: Eduard Nistru și Diana Musca

Cameramani: Diana Musca, Eduard Nistru, François Carreau

Sound Design și Muzica: Daria Someșan

Color Grading: Tobi Heil

Animații: Iulia Vicol și Octavian Ristici

Producător Executiv: Eduard Nistru

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.