Proiecție specială „Copilul-problemă” pe 19 decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectie-speciala-copilul-problema-pe-19-decembrie-la-cinema-muzeul-taranului/

Editura Herald şi Bad Unicorn organizează pe data de 19 decembrie, de la ora 19:15, la Cinema Muzeul Țăranului la o proiecţie specială a filmului Copilul-problemă / System Crasher, urmată de dezbaterea „Drama copilului interior – ataşamentul şi empatia.”

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2019

La dezbatere vor participa specialiștii Sorina Petrică, psiholog clinician, psihoterapeut, Iulia Feordeanu, psiholog, psihoterapeut jungian, Sabina Strugariu, psiholog, psihoterapeut integrativ. Biletele la proiecție sunt disponibile pe Eventbook.

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un copil-problemă şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajații de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală.O rază de speranţă îşi face apariţia. Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenția și afecțiunea celor din jur?

În cadrul dezbaterii vom discuta despre frici, traume, rădăcinile violenței în copilărie, vulnerabilități și revoltă, etichetări și bullying, despre dependențe și provocări, despre atașament şi empatie și despre cum putem înțelege nevoile emoționale ale copiilor.

Pornind de la tematica filmului „Copilul-problemă”, discuțiile vor fi purtate pe marginea titlurilor „Drama copilului interior”, „Revolta corpului” și „Pentru binele tău”, de Alice Miller, titluri publicate în colecția Parentaj a Editurii Herald. Gazda evenimentului va fi Sorin Lucaci, PR Herald.

„Filmul Copilul-problemă (Systemsprenger) reușește să surprindă și să transmită spectatorului drama copilului maltratat și apoi abandonat, dramă cu care, într-o măsură mai mică sau mai mare se confruntă aproape toți copiii care sosesc într-o familie în care părinții sunt ei înșiși  foști copii traumatizați și incapabili de a crea un spațiu de siguranță fizică și emoțională pentru noul născut.

Regizoarea Nina Fingscheidt redă cu acuratețe toate detaliile semnificative din drama copilului supranumit problemă de cei de la serviciile sociale de protecție a copilului, dar surprinde și suferința și disperarea oamenilor din sistem care ar dori să ajute acest copil să se vindece și să aibă parte de iubirea, acceptarea și siguranța după care tânjeșteȚ, a spus Iulia Feordeanu –  psihoterapeut, instructor Aware Parenting, educator SAFE® (Safe Attachment Family Educatotion).

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.