Proiectul “Feed the soul” a dat startul înscrierilor pentru toate ONG-urile din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectul-feed-the-soul-a-dat-start-ul-inscrierilor-pentru-toate-ong-urile-din-romania/

Se dă startul înscrierilor în proiectul “Feed the soul”, programul de inteligenţă emoţională dedicat ONG-urilor din România. În perioada 1 iunie – 1 august 2020, toate organizaţiile non-profit care îşi doresc să ofere voluntarilor o experienţă emoţională sunt invitate să se înscrie în program.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2020

Prin acest proiect ne-am dorit să dăm înapoi voluntarilor măcar o mică parte din ceea ce ei oferă zi de zi organizațiilor din care fac parte. Am fost și voi fi voluntar și știu cât de multă nevoie de sprijin emoțional au toți cei care își dedică o parte din viață pentru a-și oferi ajutorul cauzelor în care cred. Cu atât mai mult în perioade ca acestea trebuie să fim uniți și să susținem comunitatea.”, spune Ema Căpitănescu, inițiatoarea programului.

Trainingurile sunt dedicate tuturor organizațiilor non-profit din România. Sesiunile se desfășoară în 3 zile consecutive și au o durată de 4-6 ore pe zi. Participanții vor învăța să își descopere și să își gestioneze emoțiile, vor trece prin caruselul emoțional propriu și vor învăța cum să își accepte emoțiile și trăirile.

Scopul programului este de a le oferi voluntarilor o întâlnire 1 la 1 cu ei înșiși pentru a se descărca de emoțiile prin care trec zi de zi și a le oferi doza de optimism de care au nevoie. La finalul cursurilor, aceștia vor fi motivați, pregătiți de acțiune și mult mai conștienți de ceea ce se întâmplă în interiorul lor, dezvoltându-și neuroplasticitatea și creativitatea.

Înscrierile se pot face prin e-mail la adresa [email protected].

*Despre Ema Căpitănescu – este trainer de inteligență emoțională, fost voluntar Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și Greenpeace și în prezent membru JCI România și inițiatoarea a numeroase programe de training de inteligență emoțională, printre care proiectul “Feed the Soul”.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.