#provocarea UNTEATRU: fă-ți cadou o experiență!
https://www.ziarulmetropolis.ro/provocarea-unteatru-fa-ti-cadou-o-experienta/

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie şi amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem şi noi parte. Fă-ţi cadou o experienţă!” – iată provocarea lansată de Andreea şi Andrei Grosu, regizori şi fondatori UNTEATRU.

Un articol de Liliana Matei|7 decembrie 2016

Sau, de ce nu, fă cadou o experiență unui om drag care iubește teatrul sau, dimpotrivă, nu a mai mers de mult la teatru. Promitem multă emoție!

Câteva dintre spectacolele UNTEATRU din luna decembrie la care suntem invitați cu multă căldură sunt:

„Molly Sweeney” (foto) de Brian Friel – Premieră – un spectacol de Sânziana Stoican, care vorbește despre frumusețea imperfecțiunii, despre cum obsesia pentru mai bine poate distruge și care pune realitatea înconjurătoare sub semnul întrebării. Mihaela Trofimov într-un rol excepțional alături de maestrul Constantin Cojocaru și Liviu Pintileasa.

molly-sweeney

„Frig” de Lars Noren – „Stai și te uiți. Te emoționezi, poate simți puțină furie, puțină revoltă. La UNTEATRU, se întâmplă un spectacol pe care mi-aș dori că spectatorii să îl poată opri.” Alex Bogdan, regizor. Un spectacol ce a avut premiera luna trecută, cu Liviu Pintileasa, Ionuț Grama, Silviu Debu, Andrei Seușan.

„Treapta a 9-a” de Tom Ziegler – o piesă despre asumarea responsabilității. Plină de umor de bună calitate, glume și înțepături, maschează foarte bine drama care se ascunde în spatele cuvintelor. Cu Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci și Cristina Casian.

Pe lângă aceste spectacole recomandate, se vor juca și HIT-urile UNTEATRU, texte ce au bucurat și emoționat mii de oameni: „La tigănci”, „The Sunset Limited”, „Livada de vișini”, „Vandalul”.

andries-unteatruSpatiul barului UNTEATRU este scena a 5 concerte în regim acustic. Pe 9 decembrie ne adunăm din nou pentru… Alexandru Andrieș (foto) și Maria Ioana Mîntulescu. Pe 10 decembrie, râdem și fredonăm cu Fără Zahăr pentru că trupa din Dorohoi promite spectacol! Muzica Teatrului ne este adusă de Cari Tibor Project (foto sus), în seara de 13 decembrie. Artan vine cu Partizan în varianta acustică, pe 16 decembrie și încheiem anul cu Lucia & Muse Quartet, un concert special de Crăciun, pe 21 decembrie.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.