Radu Beligan si Marin Moraru i-au adus un ultim omagiu lui Mişu Fotino
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-si-marin-moraru-i-au-adus-un-ultim-omagiu-lui-misu-fotino/

Radu Beligan si Marin Moraru se numără printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului Mihai (Mişu) Fotino. Marele artist a fost înmormântat miercuri, la ora 14.00, la cimitirul Bellu din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

Radu Beligan si Marin Moraru se numără printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului Mihai (Mişu) Fotino. Marele artist a fost înmormântat miercuri, la ora 14.00, la cimitirul Bellu din Capitală.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mihai (Mişu) Fotino a fost depus, miercuri, în jurul orei 10.00, în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), astfel încât actorii care l-au cunoscut şi alături de care a jucat, precum şi toţi cei care i-au îndrăgit rolurile şi l-au urmărit în piesele de teatru, în filmele şi producţiile de televiziune să îi aducă un ultim omagiu marelui actor.

La ora 13.30, cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al actorului Mihai Fotino a plecat spre cimitirul Bellu din Capitală, unde marele artist a fost înmormântat în jurul orei 14.00, informează Mediafax.

Printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti s-au numărat şi Ion Caramitru, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Mitică Popescu şi Dan Puican.

În centrul Sălii Media, sicriul a fost înconjurat de flori şi coroane, trimise, printre alţii, de preşedintele Traian Băsescu, dar şi de actorii de la Teatrul Naţional Bucureşti, unde Mihai Fotino a jucat timp de 50 de ani, şi de la artiştii Teatrului Mic.

Radu Beligan şi Marin Moraru

Mişu Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

De la ora 12.00, în Sala Media, a fost ţinută o slujbă, care a durat aproximativ o oră, la finalul acesteia, Ilinca Tomoroveanu, director adjunct artistic al Teatrului Naţional Bucureşti, prezentând, pe scurt, parcursul profesional al actorului Mihai Fotino, notează Mediafax.

„Deviza lui a fost măsura. Nici urmă de vulgaritate, nici urmă de trivialitate, atât de mult la modă astăzi. Cariera lui excepţională o cunoaşteţi cu toţii, omul Mihai Fotino este mai puţin cunoscut. Suntem prieteni de 50 de ani, de când am debutat la Teatrul Naţional.

Mi-a fost întotdeauna alături cu sfaturi bune, am învăţat multe de la el. În primul rând rigoarea, apoi măsura, disciplina şi faptul că un actor este actor numai pe scenă, nu şi în viaţă. Modestia lui, de altfel, era proverbială.

A fost un om de caracter, care a sancţionat drastic derapajele din teatru, dar şi din societate, un om bun şi generos. Şi afurisit când era cazul. Nu cu răutate, ci cu dorinţa de a îndrepta”, a mai spus Ilinca Tomoroveanu, director adjunct artistic al Teatrului Naţional Bucureşti.

Foto cuMişu Fotino, Radu Beligan si Marin Moraru – Cinemagia, TNB

10
/01
/17

Într-o zi de 10 ianuarie (2016), la trei zile după ce își lansase cel de-al 25-lea album, „Blackstar”, se stingea din viață David Bowie, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai ultimelor decenii.

09
/01
/17

Face parte din generația tânără de actori și a absolvit două facultăți. Facultatea de Teatru de la UNATC (2010), la clasa Ion Cojar, și masterul la aceeași univesitate, la clasa conf. univ. dr. George Ivașcu și prof. univ dr. Radu Gabriel (2012), și Academia de Studii Economice București, specializarea Administrarea afacerilor în limba franceză.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

Orchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

08
/01
/17

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năștea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreț cu scuza că bicicleta pe care și-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei...

07
/01
/17

Prima încercare a lui Elvis Presleyde a deveni muzician a decurs după cum urmează: și-a luat inima în dinți și vechea sa chitară într-o mână și s-a prezentat la audiții pentru o preselectie. Din juriu făcea parte cântăreţul Jimmy Denny, căruia nu i-a plăcut vocea lui Elvis. L-a întrebat pe viitorul star din ce îşi câştiga existenţa. "Sunt şofer", a spus Elvis. "Foarte bine - a răspuns Jimmy Denny -, întoarce-te la volanul tău, n-ai ce căuta aici".