Radu Călin Cristea, propus pentru CNA, a primit avizul Comisiilor de cultură ale Parlamentului
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-calin-cristea-propus-pentru-cna-a-primit-avizul-comisiilor-de-cultura-ale-parlamentului/

Radu Călin Cristea, propus de Guvern pentru funcţia de membru al CNA, a primit, marţi avizul Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru această demnitate cu 19 voturi pentru şi două voturi împotrivă. Potrivit lui Cristea, CNA ar trebui să modifice relaţia cu unele dintre instituţiile cu care interrelaţionează, să se preocupe de problematica protecţiei minorilor […]

Un articol de Andrada Văsii|29 ianuarie 2013

Radu Călin Cristea, propus de Guvern pentru funcţia de membru al CNA, a primit, marţi avizul Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru această demnitate cu 19 voturi pentru şi două voturi împotrivă.

Potrivit lui Cristea, CNA ar trebui să modifice relaţia cu unele dintre instituţiile cu care interrelaţionează, să se preocupe de problematica protecţiei minorilor şi de aceea a prestaţiei unor moderatori de la posturile din ţară al căror profesionalism lasă de dorit.

Radu Călin Cristea consideră că TVR a scăpat de partizanatul politic, dar, din păcate, în prezent este nevoie de un mai mare curaj în a ataca reflectarea realităţii româneşti, inclusiv a celei politice.

În urmă cu o săptămână, şedinţa Comisiilor de cultură, artă şi mijloace de informare în masă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru audierea lui Radu Călin Cristea nu s-a putut desfăşura din cauza absenţei acestuia.

Radu Călin Cristea a fost aşteptat o oră de senatori şi deputaţi, aceştia hotărând ca audierea să fie reprogramată.

După audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi validarea sa într-o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, Radu Călin Cristea îl va înlocui în CNA pe Mihai Mălaimare, care a demisionat pe 11 ianuarie.

Mandatul lui Radu Călin Cristea va expira pe 3 noiembrie 2014, atunci când ar fi expirat mandatul demisionarului.

Mihai Mălaimare a confirmat pe 15 ianuarie, într-o declaraţie acordată AGERPRES, că a demisionat din funcţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului pe motiv că ar exista o cercetare a Agenţiei Naţionale de Integritate în ceea ce îl priveşte sub suspiciunea de incompatibilitate cu calitatea sa de membru CNA şi de director al Teatrului Masca.

„Există o cercetare a ANI în ceea ce mă priveşte sub suspiciunea că aş fi incompatibil ca membru CNA şi director al Teatrului Masca. Este o chestiune pe care eu o să o contest, dar, având în vedere că eu respect ideea de stat de drept iar asta până una alta este o instituţie a statului de drept, mi-am dat demisia”, a precizat Mihai Mălaimare.

Sursa: Agerpres

10
/01
/17

Într-o zi de 10 ianuarie (2016), la trei zile după ce își lansase cel de-al 25-lea album, „Blackstar”, se stingea din viață David Bowie, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai ultimelor decenii.

09
/01
/17

Face parte din generația tânără de actori și a absolvit două facultăți. Facultatea de Teatru de la UNATC (2010), la clasa Ion Cojar, și masterul la aceeași univesitate, la clasa conf. univ. dr. George Ivașcu și prof. univ dr. Radu Gabriel (2012), și Academia de Studii Economice București, specializarea Administrarea afacerilor în limba franceză.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

Orchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

08
/01
/17

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năștea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreț cu scuza că bicicleta pe care și-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei...

07
/01
/17

Prima încercare a lui Elvis Presleyde a deveni muzician a decurs după cum urmează: și-a luat inima în dinți și vechea sa chitară într-o mână și s-a prezentat la audiții pentru o preselectie. Din juriu făcea parte cântăreţul Jimmy Denny, căruia nu i-a plăcut vocea lui Elvis. L-a întrebat pe viitorul star din ce îşi câştiga existenţa. "Sunt şofer", a spus Elvis. "Foarte bine - a răspuns Jimmy Denny -, întoarce-te la volanul tău, n-ai ce căuta aici".