Răzbunătorii au un nou rege: „Black Panther”
https://www.ziarulmetropolis.ro/razbunatorii-au-un-nou-rege-black-panther/

Studiourile Marvel prezintă filmul „Black Panther / Pantera neagră”: povestea lui T’Challa, un tânăr rege african care îmbracă propriul costum de super-erou, preluând astfel o moştenire veche de secole. În 2016, Universul Cinematografic Marvel i-a urat bun venit lui T’Challa/Pantera Neagră şi a introdus acest personaj în producţia „Căpitanul America: Război Civil”, film care a bătut nenumărate recorduri şi a pornit o luptă între Răzbunători.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.

Distribuţia

Cunoscută de public pentru viziunea creativă revoluţionară, editura Marvel Comics a pus mereu accentul pe diversitate, încă din 1939. Cel mai notabil şi inovator personaj este cu siguranţă Pantera Neagră, care şi-a făcut apariţia în „Cei Patru Fantastici Vol. 1”, ediţia 52, publicată în 1966.Având această poveste fascinantă ca punct de pornire, realizatorii filmului şi-au dorit să găsească cei mai potriviţi actori, pentru a juca alături de Chadwick Boseman (T’Challa). Printre aceştia se numără şi Michael B. Jordan, care interpretează rolul lui Erik Killmonger, un mercenar care îl detestă pe T’Challa. Iar Lupita Nyong’o este Nakia, un spion ce se infiltrează în ţările din afara Wakandei, pentru a observa şi a raporta familiei regale informaţii preţioase.

Chadwick Boseman se întoarce în rolul Panterei Negre şi povesteşte despre personajul său: „T’Challa este inteligent şi un foarte bun strateg, iar acest lucru mi-a atras mereu atenţia, chiar şi în benzile desenate. Este liderul unei naţiuni şi are o responsabilitate uriaşă, luând în considerare locul lui în acea lume. E o caracteristică pe care super-eroii nu o au în mod obişnuit, însă el trebuie să-şi menţină şi să-şi ducă mai departe moştenirea. Este o combinaţie foarte interesantă.”

Lumea mitică a Panterei negre

Filmările pentru „Pantera neagră” au început în ianuarie 2017 şi s-au încheiat în aprilie, în acelaşi an, având loc la Pinewood Studios în Atlanta şi în Busan, Coreea de Sud. Din perspectiva realizatorilor, Wakanda are un potenţial uriaş, iar echipa s-a pregătit intens pentru a aduce acest tărâm pe marile ecrane. În mitologia Marvel, acest tărâm african sărac este, de fapt, locul în care se găseşte vibraniumul, un metal foarte preţios. Odată cu acesta au apărut şi tehnologia, cunoaşterea şi puterea. E de ajuns doar o privire pentru a vedea că, în spatele măştii, Wakanda este un tărâm futurist, cu o cultură înrădăcinată în tradiţiile africane.

Majoritatea decorurilor au fost construite în Atlanta. Pornind de la o cercetare temeinică, designerul de producţie Hannah Beachler şiregizorul Ryan Coogler au avut sesiuni maraton în care au împărtăşit fotografii şi idei din vizitele lor în Africa. Cu ajutorul acestei colaborări, Beachler a adus ceva în plus benzilor desenate realizate de Kirby în 1966. Un rol important în portretizarea acestui ţinut au jucat costumele şi machiajul, realizate de Ruth Carter şi Joel Harlow, care au avut sarcina dificilă de a surprinde sufletul şi energia oamenilor din Wakanda.

Sinopsis

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” de la Studiourile Marvel urmăreşte povestea lui T’Challa, care, după moartea tatălui său, Regele din Wakanda, se reîntoarce acasă la poporul african izolat, dar extrem de avansat din perspectivă tehnologică, pentru a face succesiunea la tron şi a-şi lua locul cuvenit drept rege. Însă când un vechi şi puternic adversar reapare, caracterul de rege al lui T’Challa – precum şi temperamentul Panterei negre – e testat când acesta este atras într-un conflict extraordinar, care supune riscului soarta Wakandei şi a întregii lumi. Confruntându-se cu trădarea şi pericolul, tânărul rege trebuie să-şi adune aliaţii şi să elibereze întreaga forţă a Panterei negre, pentru a-i înfrânge pe duşmani şi a securiza siguranţa oamenilor săi şi a modului lor de a trăi.

Foto: Black Panther – facebook

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.

20
/08
/14

A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor de filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape - între 21-31 august, în Vama Veche, iar în Bucureşti, între 21-28 noiembrie.

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.