Realizatorul de emisiuni radio Paul Grigoriu a murit la vârsta de 70 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/realizatorul-de-emisiuni-radio-paul-grigoriu-a-murit-la-varsta-de-70-de-ani/

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de emisiuni radiofonice, a murit, vineri seară, la vârsta de 70 ani, în locuinţa sa din Buciumeni, Dâmboviţa, au declarat reprezentanţi ai Radio România Actualităţi.

Un articol de Liliana Matei|4 aprilie 2015

Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945, la Bacău. A absolvit Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale a Universităţii Bucureşti (secţia franceză-spaniolă), iar din 1969, acesta a lucrat la Radiodifuziunea Română, redacţia emisiunilor pentru străinătate (REPS), secţia franceză, potrivit site-ului Radio România Actualităţi, preluat de Mediafax.

A fost una dintre vocile „Radio Vacanţa”, iar după decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii „Matinalului”, la Radio România Actualităţi, şi, mai apoi, al „Sfertului Academic”.

De asemenea, Paul Grigoriu a fost redactor-şef al Programului III (Radio România Tineret) şi, din 1992, director general adjunct al Radiodifuziunii Române.

Între octombrie 1994 şi septembrie 1995, Grigoriu a fost director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), iar apoi director general adjunct (şef al canalelor naţionale) până în anul 2002, când a demisionat din această funcţie.

A debutat cu poezie în revista Amfiteatru, în 1967. Prima sa carte a fost „Anatomia unei străzi”, apărută în 1992 şi a fost urmată de „Vară franceză (Un romantic la Paris)” (1998), „Moştenirea tinichigiului” (2000) şi „Radiografii. 1969-1989”, volum apărut în anul 2000.

Totodată, în 2013, Paul Grigoriu a lansat volumul „G de la Gugiumeni. Falsă monografie”, apărut în seria de Ediţii sonore îngrijite de Editura Casa Radio.

Paul Grigoriu a primit Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciului Credincios.

Foto: captura youtube

 

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).