Regizorii Radu Gabrea şi Cristian Mihăilescu propun o călătorie în lumea nevăzută a scenei, la „Opera Comică pentru copii“
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorii-radu-gabrea-si-cristian-mihailescu-propun-o-calatorie-in-lumea-nevazuta-a-scenei-la-opera-comica-pentru-copii/

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00, două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie.

Un articol de Andrada Văsii|14 mai 2013

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00 două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie: „Directorul de teatru“ şi „Il Maestro di Cappella“ (titlu tradus ca profesorul de muzică“ sau maestrul de cor/orchestră“). 

Cele două partituri comice au ieşit de sub pana a doi mari compozitori: Mozart, respectiv Cimarosa, partitura celui dintâi – „Directorul de teatru“ – fiind concepută pentru o competiţie muzicală organizată de împărat la Palatul Schönbrunn din Viena.

Două colaborări de excepție 

Pentru a aduce aceste frumoase şi amuzante poveşti în faţa publicului, Opera Comică pentru Copii a colaborat cu doi mari regizori: Radu Gabrea – cunoscut spectatorilor mai ales pentru filmele regizate (cele mai recente creaţii ale sale sunt „Cocoșul decapitat“ şi „Călătoria lui Gruber“), respectiv Cristian Mihăilescu, care a semnat regia pentru numeroase spectacole de operă la Bucureşti şi în ţară.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar la orgă va cânta pianista Mădălina Florescu.

Veţi avea şansa să-i aplauda din nou pe soliştii Operei Comice pentru Copii. Asistenţii de regie care au lucrat pentru cele două producţii sunt Valentin Racoveanu („Directorul de teatru“) şi Sorina Tiron („Il Maestro di Cappella“).

Info:

Puteţi afla mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii de pe site-ul operacomica.ro.

Sediul este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Telefon 021/319.28.19

De luni până vineri între orele 9.00 – 16.00.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.