Renastere accidentala 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/renastere-accidentala-2014/

Patru deputaţi ucraineni au fost fotografiaţi în timp ce se băteau în Parlamentul de la Kiev, imaginea fiind comparată cu arta renascentistă.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2014

Imaginea oficială în care câţiva deputaţi sunt prezentaţi în timpul unei altercaţii izbucnite în Parlamentul Ucrainei a devenit viral. În imagine sunt surprinse şi mâinile colegilor care încercau să îi împingă sau să îi despartă.

„Este o imagine comparabilă cu cele mai bune opere din perioada Renaşterii”, afirmă artistul James Harvey, care a difuzat fotografia pe contul său de Twitter.Ukraine parliament fighting

Pentru ca efectul să fie complet, Harvey a făcut o analiză a imaginii, argumentând că aceasta respectă proporţiile şi simetria „numărului de aur”, caracteristic operelor artistice de succes din perioada Renaşterii.

Cotidianul The Guardian a prezentat imaginea sub titlul „Renaştere accidentală”.

Foto cu Renastere accidentala – facebook

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.