Robert Şerban a dus poezia românească la Festivalul Internațional de Poezie din Scoția
https://www.ziarulmetropolis.ro/robert-serban-a-dus-poezia-romaneasca-la-festivalul-international-de-poezie-din-scotia/

Poetul român Robert Şerban a fost una dintre atracţiile celei mai recente ediţii a festivalului internaţional StAnza, care a avut loc la St. Andrews în perioada 6-10 martie.

Un articol de Andrada Văsii|25 aprilie 2013

Poetul român Robert Şerban a fost una dintre atracțiile celei mai recente ediții a festivalului internațional StAnza, care a avut loc la St. Andrews în perioada 6-10 martie.

El a participat la Seara Literaturii Europene Dedicată Poeziei, ultimul dintr-o serie de evenimente ce omagiază literatura europeană organizate de Speaking Volumes.

Prima vizită în Scoția

Poetul român, aflat pentru prima oară în vizită în Scoția, a citit o selecție de poeme alături de eminentul poet german Ludwig Steinherr și de poetul George Szirtes din Ungaria, care a moderat o discuție despre poezia europeană și provocările cu care se confruntă un traducător de poezie. Evenimentul a putut fi urmărit și live pe internet.

StAnza, Festivalul Internațional de Poezie din Scoția, este unul dintre cele mai importante trei festivaluri de poezie din Marea Britanie. Acesta se desfășoară în luna martie în orașul istoric St Andrews, Fife, pe parcursul a cinci zile.

Podcasturi, fotografii și recenzii ale festivalului vor fi publicate în curând pe www.stanzapoetry.org.

Foto credit: StAnzapoetry

10
/11
/19

Scriitoarea Care Santos va participa marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la o întâlnire cu publicul, ce va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Evenimentul e prilejuit de lansarea romanului „Tot binele și tot răul”, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonadtă de Denisa Comănescu, la Editura Humanitas Fiction.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

24
/10
/19

Tema principală a programului literar al Festivalului EUROPALIA ROMÂNIA este dialogul. Pe parcursul a patru luni vor fi organizate dezbateri, mese rotunde, lansări de carte cu o tematică diversă precum: perspectiva narativă a istoriei comune europene, personalităţi ale secolului XX, interferențele cu celelalte arte, avangarda română văzută ca o parte esenţială a avangardei europene, romanul poliţist - gen literar şi metamorfozele acestuia, poezia română contemporană şi paradoxurile lumii de astăzi.

19
/10
/19

Evgheni Vodolazkin, unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți scriitori, revine în România, în perioada 24–28 octombrie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara – FILTM 2019.

19
/10
/19

Marți, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o întâlnire cu Lucian Boia și Marian Voicu despre volumul „Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)”, publicat de Editura Humanitas.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

14
/10
/19

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă luni, 28 octombrie, ora 18.30, în Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I“ (str. Boteanu nr.1), la conferinţa „Evgheni Vodolazkin în dialog cu Marius Constantinescu“. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.