Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanian-sinfonietta-orchestra-revine-la-ateneul-roman/

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viaţă în faţa publicului în versiuni de nivel internaţional.

Un articol de Petre Ivan|11 august 2017

Explozia de energie a celei mai tinere din grupul Orchestre Naționale de Tineret va fi aureolată de prezența dirijorului Horia Andreescu, mentorul artistic al acesteia și de prezența excepțională a pianistei Elisabeth Leonskaja, unul dintre cele mai importante nume ale pianisticii internaționale.

Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.

Prezenţa Romanian Sinfonietta Orchestra acum doi ani la Konzerthaus Berlin într-un concert ce l-a avut ca dirijor pe Horia Andreescu, profilul aparte al acestei încântătoare orchestre de tineri, majoritatea studenţi, creată de Marin Cazacu la Sinaia în urmă cu sase ani, ca o soră mai mică a Orchestrei Române de Tineret, este urmată de noi şi noi prezenţe concertistice de nivel internaţional.

Romanian Sinfonietta Orchestra, a debutat în anul 2010 în cadrul  Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia. Formaţia este pregătită de maestrul Horia Andreescu şi a fost înfiinţată, alături de Orchestra Junior și Orchestra Română de Tineret, la iniţiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu.

Abordarea cu prioritate a capodoperelor clasice și romantice în repertoriul orchestrei a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni români de marea muzică simfonică şi de la ideea de a-i uni într-o impresionantă muncă de creaţie, sub semnul unei responsabilitate individuale şi colective totodată.

Orchestra este alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 23 ani, selectaţi la nivel naţional și a concertat în festivaluri în întreaga ţară. În 2012 și 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alături de marea pianistă Elisabeth Leonskaja, iar în 2016 a participat la Festivalul „Mahler” de la Toblach, Italia.

Lanto Communication organizează a şasea ediţie a Festivalului Internaţional “Vara  Magică” la Ateneul Român din Bucureşti în perioada 5 iulie – 23 august 2017.

Concertele sunt organizate în fiecare săptămână și prezintă pe afiş formaţii camerale, dar şi orchestre simfonice precum Orchestra Română de Tineret, Orchestra Naţională de Tineret a Olandei, Romanian Sinfonietta Orchestra și Orchestra Naţională de Cameră a Moldovei, alături de celebri dirijori şi solişti români şi străini.

Cea de a VI-a ediție a Festivalului „Vara Magică” reafirmă forța PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication oferă publicului său o vară la standarde culturale europene.

Beneficiind de aer condiționat, Sala Mare a Ateneului Român va fi din nou gazdă primitoare a unui șir de evenimente artistice de nivel internațional.

 

Sub patronajul Primăriei Municipului Bucureşti

Foto: Romanian Sinfonietta Orchestra – Virgil Oprina

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

03
/04
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.