Romeo si Julieta, în regia lui Bogdan Sărătean, premiat la Festivalul de la Minsk
https://www.ziarulmetropolis.ro/romeo-si-julieta-in-regia-lui-bogdan-saratean-premiat-la-festivalul-de-la-minsk/

Spectacolul „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Bogdan Sărătean, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” a câştigat două premii importante la Teatralny Koufar International Student Theatre Festival din Minsk (Belarus): Premiul pentru cea mai bună regie – Bogdan Sărătean şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Claudiu Fălămaş (Părintele Lorenzo).

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2014

La Festival au participat în competiţie şcoli de teatru ale unor universităţi prestigioase din Albania, Belarus, Marea Britanie, Iran, Polonia, Rusia, Ucraina, Filipine, Croaţia.

 „Actorii sibieni au împrospătat aerul şi l-au adus pe Shakespeare în limba română în faţa unei săli pline şi a unui juriu format din profesionişti din puncte cardinale şi estetice atât de diferite ale lumii. Sunt tare mândru de ei şi fericit pentru cele două premii obţinute” – Bogdan Sărătean.

Din juriul Festivalului au facut parte: David Mgebershvili (Georgia), regizor, director artistic al V. Gunia Poti State Professional Theatre, John Freeman (Marea Britanie), regizor, director de teatru şi profesor asociat la Falmouth University, Tatiana Ratobylskaya (Germania), profesor şi jurnalist internaţional, Marzia Tedeschi (Italia), regizor de teatru, actriţă, Nerijus Gedminas (Lituania), actriţă, profesor, Tatyana Troyanovich (Belarus), regizor, profesor la Universitatea de Artă

Romeo si Julieta

Romeo si Julieta

din Belarus, Rodrigo Fischer (Brazilia), actor, profesor.

ROMEO ȘI JULIETA

de William Shakespeare

REGIA: Bogdan Sărătean;

TRADUCERE: Anca Tomuș;

DRAMATURGIA: Bogdan Sărătean;

MUZICA ORIGINALĂ: MC Matli și Claudiu Fălămaș;

LIGHT DESIGN: Iancu Ungureanu;

DISTRIBUȚIA (în ordine alfabetică): Ana Maria Apetrei, Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Călin Roajdă, Alexandra Șerban

Foto: Romeo si Julieta, Bogdan Sărătean, Claudiu Fălămaș – TNRS

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.

31
/08
/23

Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander (Thomas Prenn) și frumoasa Caro (Verena Altenberger), a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți.

30
/08
/23

Zăpada de August cade doar atunci când între granițele dintre un zâmbet și o strângere în brațe încape toată eternitatea. Iar eternitatea poartă pălărie.

30
/08
/23

În perioada 16 - 30 septembrie se desfășoară în București cea de-a 4-a ediție a NOVA Festival, eveniment dedicat artei și noilor tehnologii. În cadrul acestuia publicul va avea acces la 4 instalații complexe, cu componente imersive și interactive, destinate să pună vizitatorii față în față cu multiple fațete ale sinelui, prin explorarea spațialității, mișcării și propriului corp.