Ruxandra Sireteanu, vineri, la TVR 2 – IN MEMORIAM
https://www.ziarulmetropolis.ro/ruxandra-sireteanu-vineri-la-tvr-2-in-memoriam/

Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2 un program în amintirea regretatei actriţe Ruxandra Sireteanu, care a încetat din viaţă marţi, 18 februarie, la vârsta de 70 de ani.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2014

Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2 un program în amintirea regretatei actriţe Ruxandra Sireteanu, care a încetat din viaţă marţi, 18 februarie, la vârsta de 70 de ani.

TVR 2 difuzează vineri, 21 februarie, de la ora 13.10, piesa „Şantaj” de Ludmila Razumovskaia, un spectacol preluat de la Teatrul Nottara, a cărui regie artistică este semnată de Dominic Dembinski.

Piesa, care a avut premiera pe scena Teatrului Nottara în 22 februarie 1992, o are în rolul principal pe regretata actriţă Ruxandra Sireteanu, care interpretează rolul Elenei Sergheevna, o profesoară de matematică pe care câţiva elevi de liceu încearcă s-o convingă să le schimbe tezele cu unele rezolvate corect.

Cristian Şofron, Bogdan Vodă, Sorin Cociş şi Andreea Măcelaru interpretează rolurile celor patru elevi care, în ciuda refuzului profesoarei, devin insistenţi, în încercarea lor de a obţine notele pe care şi le doresc la BAC.

Anul trecut, Ruxandra Sireteanu a făcut parte din distribuţia piesei „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen, în regia lui Dominic Dembinski, în spectacolul Casei de Producţie TVR.

Piesa, în care actriţa interpretează rolul Bertei, a fost difuzată pe canalele TVR în luna noiembrie a anului trecut şi este disponibilă spre vizionare şi acum, online, pe platforma video a Televiziunii Române – www.TVRplus.ro – partea I şi partea a II-a.

Ruxandra Sireteanu

Ruxandra Sireteanu s-a născut pe data de 20 decembrie 1943 la Craiova şi debutat la o vârstă fragedă (9 ani) pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în rolul Maia din „Platon Krecet”

Printre rolurile pe care renumita actriţă le-a interpretat în cei peste 40 de ani dedicaţi scenei Teatrului Nottara (1972-2014) se numără: Veta (în O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale, regia: Dan Micu, 1987), Charlotta (în Livada de vişini de A. P. Cehov, regia: Dominic Dembinschi, 1988), Frosina (în Avarul de Moliere, regia: Mircea Cornişteanu, 1994), Chiriachiţa (în Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu, 2002).

Foto: Ruxandra Sireteanu  – Teatrul Nottara

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).