S-a deschis Art Hub, cel mai nou spațiu multifuncțional dedicat proiectelor artistice
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-art-hub-cel-mai-nou-spatiu-multifunctional-dedicat-proiectelor-artistice/

Ideea în jurul căreia se construieşte conceptul ART HUB este aceea de spaţiu multifuncţional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicităţii şi comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ şi plăcut, un spaţiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice […]

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Ideea în jurul căreia se construiește conceptul ART HUB este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

Nona Șerbănescu, Manager APAC: 

Ne bucurăm să anunțăm lansarea noului spațiu multifuncțional ART HUB. Prin natura proiectului, artiștii tineri sunt direct vizați și susținuți în organizarea de evenimente culturale pro-debut. Beneficiarii Art Hub sunt angajații permanenți, colaboratorii, voluntarii APAC dar și membri simpatizanți ai asociației sau hub-ului după cum și publicul de artă din București.

 

Evenimentele propun publicului larg experiențe artistice inovatoare și complete, de la vizual la performance, ce țin de zona experimentului, debutului, schimbului cultural și nu numai. ART HUB este un spațiu deschis oricui.

Începând de vineri, 1 martie 2013 și până pe 14 martie 2013, ARTHUB găzduiește expoziția personală LARTIST – Sketchbook. Tânărul artist, pe numele real Cătălin Laie, este binecunoscut publicului bucureștean în special pentru arta sa digitală, demonstrațiile de live digital drawing și ilustrație grafică. Evenimentul ARTHUB dezvăluie o altă fațetă a artistului printr-o primă expoziție personală de desene realizate în tehnici clasice: creion, cărbune, grafit, tehnici pe care acesta le stăpânește magistral.

Totodată, în perioada 1-8 martie 2013 locația propune publicului bucureștean târgul de artă mică THUMBNAIL ocazionat de sărbătorile de Mărțișor. Dintre artiștii care expun în cadrul târgului de miniatură îi amintim pe: Elena Andrei, Sorin Dan Cojocaru, Nectaria Radu, Nona Șerbănescu. Cei interesați de achiziția de print după artă digitală și nu numai vor avea posibilitatea de a achiziționa lucrări din portofoliul Atelierului de Print.

Odată cu inaugurarea ARTHUB a avut loc și deschiderea Grow Art Boutique, magazin de artă contemporană românească, unde pasionații pot găsi lucrări ale unor artiști consacrați precum Paul Hitter, Magdalena Pelmuș, Delia Orman, Adriana Horga, Sorin Dan Cojocaru, Andreea Albani.

 Program de funcționare: 10.00 – 22.00 de luni până sâmbătă.

 

Despre APAC: Principalul obiectiv al Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane este acela de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție artistică cât și în expunerea către public, incurajand debutul artistic prin crearea de evenimente și spații (reale și virtuale) cu rol de platformă de promovare.

Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir – zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

 

 

 

 

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.