S-a stins din viaţă actrița Paula Sorescu Lucian
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-stins-din-viata-actrita-paula-sorescu-lucian/

La aproape patru ani de la moartea maestrului Ion Lucian, soţia acestuia, actriţa Paula Sorescu Lucian s-a stins din viaţă. În perioada 2004-2015, Paula Sorescu Lucian a jucat în aproape toate spectacolele Teatrului Excelsior.

Un articol de Ziarul Metropolis|18 martie 2016

Născută pe 22 iunie 1942, Paula Sorescu Lucian a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1969, la clasa profesorilor G.D. Loghin, Dem. Rădulescu şi Adriana Piteşteanu.

În 1972 a fost angajată la Teatrul ”Ion Creangă” unde a jucat în numeroase spectacole , iar în perioada 2004-2015  Paula Sorescu Lucian a evoluat în aproape toate spectacolele Teatrului Excelsior.

„Draga noastră colegă și prietenă, actrița Paula Sorescu-Lucian ne-a părăsit. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, scrie pe pagina de Facebook a Teatrului Excelsior.

Corpul neînsuflețit va fi depus astăzi (vineri 18 martie), începând cu ora 12.00, în foaierul Teatrului EXCELSIOR, unde toți cei care vor dori, îi vor putea aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Paula Sorescu Lucian

 

Foto: Paula Sorescu Lucian şi Ion Lucian – Teatrul Excelsior. facebook

23
/09
/14

IUBIRI CARE AU FĂCUT ISTORIE S-a căsătorit la doar 18 ani, cu prinţul Mihai Cantacuzino, cu 12 ani mai în vârstă decât ea. În timpul căsniciei, l-a cunoscut pe George Enescu, iar muzicianul s-a îndrăgostit iremediabil de ea. Maruca l-a iubit până la nebunie şi pe filosoful Nae Ionescu.

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.

11
/08
/14

MEMORIA CULTURALĂ N-a trecut printr-o şcoală de teatru, dar la spectacolele care au la bază texte scrise de el, se râde mult. Se spune că, în dramaturgie, Teodor Mazilu este „al doilea după Caragiale”. S-a născut pe 11 august 1930.

06
/08
/14

MEMORIA CULTURALĂ. A regizat într-o vreme când nu exista şcoală de regie de teatru (și a dat mari spectacole), a format actori şi regizori, a lansat dramaturgi (l-a descoperit pe Mihail Sebastian). I se datorează succesul în teatru al marelui actor Grigore Vasiliu şi povestea numelui „Birlic”. Sică Alexandrescu s-a născut la 15 august 1896, la București.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.