S-au împlinit trei ani de la dispariția lui Amy Winehouse
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-implinit-trei-ani-de-la-disparitia-lui-amy-winehouse/

Premiată cu cinci premii Grammy, Amy Winehouse este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică jazz din toate timpurile, în Marea Britanie.

Un articol de Judy Florescu|23 iulie 2014

Cu un total de 52 de melodii  înregistrate de-a lungul carierei sale de 11 ani, Amy Winehouse a câștigat cinci premii Grammy pentru albumul său „Back to Black” din anul 2006, cele mai cunoscute melodii ale sale fiind „Rehab”, Back to Black și Valerie.

Cu două albume scoase pe piață Frank (2003) și Back to Black (2007) și un album post-mortem Lioness: Hidden Treasures (2011), Amy Winehouse face parte dintre artiștii a căror muzică a devenit mai populară după deces, când vânzările CD-urilor sale au crescut.

Amy Winehouse s-a născut în Londra, Marea Britanie, pe 14 septembrie 1983, iar la 16 ani a făcut primii pași în industria muzicală cu ajutorul unui coleg de școală care i-a înscris demo-ul la o casă de producție. Primul contract pe care l-a obținut a fost ca solistă de jazz și muzica pe care ea o compunea a devenit în următorii ani un mix eclectic de jazz, pop, soul și R&B.

Într-un interviu acordat postului MTV, Amy Winehouse mărturisea că se simte foarte norocoasă că își poate cânta muzica oriunde în lume. Compunea doar cântece reprezentative pentru felul său de a fi și ceea ce trăia pe moment, iar când avea înregistrări audio la studio era cuprinsă de un mare entuziasm, de aceea produsul nu avea cum să nu fie unul de calitate, după cum spunea artista.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011 la vârsta de 27 de ani, în Camden, Londra în urma unei intoxicaţii cu alcool.

20
/03
/20

Primul festival boutique din România, AWAKE, a decis să anuleze cea de-a patra ediţie a evenimentului. Aceasta era programată între 14 şi 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie “În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked. AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului.

20
/03
/20

Radio România Cultural sporește semnificativ difuzarea artiștilor români a căror activitate este puternic afectată de epidemia de coronavirus. Începând de astăzi, postul va promova și difuza cu prioritate creații muzicale interpretate de artiștii români, oferind astfel publicului șansa de a se întâlni cu interpreții preferați, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească.

20
/03
/20

Dat fiind contextul global, echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului cu același nume, decis să își regândească activitatea, aceea de antreprenor cultural, lansând inițiativa #ScenaVirtualaTamTam începand cu 20.03.2020.

18
/03
/20

Organizatorii au făcut anunțul oficial în urmă cu puțin timp: concursul din luna mai, de la Rotterdam, nu se va mai organiza în contextul actualei pandemii COVID-19. În conformitate cu precizările făcute de aceștia, au fost evaluate o multitudine de alternative, însă incertitudinea generată de situația curentă, precum și restricțiile implementate de guvernele țărilor participante au făcut imposibilă continuarea pregătirilor pentru acest eveniment de amploare.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

15
/03
/20

Cum deocamdată cam suntem în vacanță forțată acasă, iar printre cele mai interesante plăceri (acum și mereu) sunt muzica și mâncarea, ne-am gândit să îmbinăm aceste două delicii cu povești despre relația dintre câțiva mari compozitori și arta culinară.

07
/03
/20

Bogdan Cotîrță, solistul trupei românești Melting Dice, vorbește, într-un interviu în formă de alfabet, despre: granița dintre vină și zâmbet, dribling și Timișoara, răbdare și oftat, dar, mai ales, despre un cuvânt căruia îi găsiți explicația chiar aici: „smanes“.

05
/03
/20

Opera Națională București prezintă joi, 5 martie 2020, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo. Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.