S-au pus în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-biletele-individuale-pentru-festivalul-enescu-2017/

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineaţă (16 februarie), de la ora 10.00, în reţeaua EVENTIM, atât online, cât şi în reţeaua magazinelor EVENTIM din întreaga ţară la birourile EVENTIM din Bucureşti şi din ţară, precum şi pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 şi 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din peste 3.000 de artişti din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

Un articol de Petre Ivan|16 februarie 2017

Printre artiștii prezenți la ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu se numără superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann și contratenorul Philippe Jaroussky.

În premieră, 30 dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii vor fi, de asemenea, prezenți și interpretați în Festival.

Alături de seriile de concerte deja consacrate – Mari Orchestre ale Lumii, Recitaluri și Concerte Camerale și Concertele de la Miezul Nopții -, ediția 2017 lansează în premieră seria Muzica secolului XXI, desfășurată la Sala Radio, în cadrul căreia vor fi interpretate lucrări ale unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii.

30 dintre aceștia, printre care nume precum Rodion Shchedrin, Jorg Widmann și Eliot Goldenthal (distins cu Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul Firda, cu Salma Hayek) vor intra în dialog cu publicul la București în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor, organizat de asemenea în premieră.

Timp de șase zile, compozitorii vor dialoga despre rolul muzicii contemporane în societatea actuală. Intrarea pentru acest eveniment este gratuită, în baza înregistrării prealabile.

Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional – Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, muzica clasică și muzica contemporană.

Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii și a creativității artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare și va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) – două dintre acestea fiind în premieră în Festival.

Ediția 2017 va acorda și matematica la sunetul muzicii,  în interiorul Bucureștiului Creativ. În premieră absolută în România, va avea loc Imaginary – o expoziție interactivă despre matematică și muzică.

Festivalului Internațional George Enescu 2017 se va deschide cu Oedipe în interpretarea London Philharmonic Orchestra sun bagheta dirijorului Vladimir Jurowski și având proiecții multimedia în timp real, sub direcția artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu.

Prețul biletelor individuale

Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a III-a 110 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a IV-a 80 RON (inclusiv TM )

 Seria RECITALURI ŞI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Român, Sala Auditorium)

Pentru concertele de la Ateneu:

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )

Pentru concertele de la Sala Auditorium:

  • Categ. I 50 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 30 RON (inclusiv TM )

 Seria “BY MIDNIGHT” (Ateneul Român)

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )

 Seria MUZICA SECOLULUI 21 (Sala Mihail Jora – Sala Radio)

  • Categ. I 50 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a          30 RON (iclusiv TM )

Programul complet al Festivalului Enescu 2017 este disponibil pe site ul festivalului.

Un ghid pentru achiziționarea de abonamente este disponibil la acest link.

Foto: Festivalul Enescu 2017  – fVlad Eftenie

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.