S-au pus în vânzare Festival Pass-uri pentru „Pelicula – Latin American Film & Experience”
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-festival-pass-uri-pentru-pelicula-latin-american-film-experience/

O nouă ediţie a „Pelicula – Latin American Film & Experience”, un festival ca o fiesta, care combina armonios filmele cu demonstraţiile de dans, expoziţiile de fotografie cu degustările de preparate tradiţionale, se va desfăşura între 13 şi 17 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

Conținutul programului festivalului este susținut de reprezentanții ambasadelor țărilor din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. În această lună au fost puse în vânzare primele FESTIVAL PASS-uri care pot fi achiziționate de pe acest link: https://eventbook.ro/film/bilete-pelicula-bucharest-2017-festival-pass

America Latină e plină de viață, e un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Cu Festival Pass-ul, spectatorii pot intra la toate filmele și evenimentele conexe din festival, cu excepția brunchurilor, pentru care se pot achiziționa separat bilete. Timp de 5 zile, acest pass oferă acces la peste 20 de filme (peste 30 de proiecții) și 10 evenimente (demonstrații de dansuri, cocktailuri, degustări, expoziții, storytellers – în locațiile: Cinema Elvire Popesco, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului, Lente, Acuarela, etc).

Festival Pass-ul asigură accesul la oricare dintre evenimentele menționate în urma rezervării (fără costuri suplimentare) locului în sală la filmul/evenimentul dorit și în urma prezentării la intrare a Festival Pass-ului și a rezervării. Nu este necesară achiziționarea unui bilet suplimentar, însă rezervarile sunt obligatorii dat fiind numărul limitat de locuri. Folosind Festival Pass-ul se poate rezerva un singur loc pentru fiecare dintre filmele/evenimentele programate.

Coordonatorii de programe au adus împreună selecții de filme foarte diferite, ca gen și stare: filme de scurtmetraj din Mexic (selecție realizată de Massimilliano Nardulli, programator de scurtmetraje la mai multe festivaluri, printre care Biarritz Amérique Latine – Franța, NexT și Timishort – România, Lakino – Germania, fime  de lungmetraj din întreaga Americă Latină care tratează teme contemporane,  prezente la festivaluri internaționale, dar și top box office local în țările din care provin (selecție realizată de Ileana Cecanu, președintele festivalului), o zonă alternativă de filme, aflate la granița dintre fantasy și horror, (Pelicula Alternativa – selecție făcută de Cătălin Mesaru, selecționerul festivalului de film horror și fantastic Lună Plină, România). Ca genuri, producțiile sunt extrem de variate: comedii, musicaluri, drame, thrillere, animații și documentare.

26
/05
/14

În această noapte, de la ora 23.10, pe TVR 2, cinefilii se pot bucura de un film premiat cu Palme d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes, în urmă cu aproape trei decenii. Este vorba despre pelicula franceză Sub soarele lui Satan (SOUS LE SOLEIL DE SATAN, 1987)

24
/05
/14

Filmele de la TIFF se văd la București între 10 și 19 iunie, într-o retrospectivă organizată la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și J’ai Bistrot.

22
/05
/14

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reușit să readucă, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria (județul Brașov), la a doua ediție (26 - 29 iunie), au pregătit o selecție variată de lung-metraje.

20
/05
/14

Charlie Chaplin demonstrează, încă o dată, că geniul său este nemuritor. Filmul „Luminile oraşului“, în care el joacă rolul „Micului vagabond”, a înregistrat valori triple ale audienţei comparativ cu săptămânile în care TVR 2 a difuzat alte programe pe acelaşi interval orar.

19
/05
/14

Actriţa americană Debra Winger va primi Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ea fiind invitatul special al ediţiei din acest an. Premiul de excelenţă îi va reveni actorului Florin Zamfirescu.

18
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Proiectat anul trecut în competiţia oficială de la Cannes, „Borgman”, în regia olandezului Alex van Wardermam, se înscrie în seria fabulelor care au ca ţintă predilectă materialismul societăţii moderne şi acea clasă de mijloc blazată în rutina sa emoţională şi familială.