Să vorbim despre bullying!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbim-despre-bullying/

În cadrul Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureşean, elevii Liceului Teoretic Decebal au prezentat vineri, 9 iunie, la Teatrul Metropolis, spectacolul „Pantofii Sarei”, care abordează o temă mai actuală ca oricând – cum ne raportăm la tot ce ţine de bullying.

Un articol de Alina Vîlcan|11 iunie 2022

Spectacolul „Pantofii Sarei”, adus de trupa de teatru a Liceului Decebal pe scena Sălii „Olga Tudorache” de la Metropolis în cadrul proiectului educațional Vocea Teatrului Bucureștean, are meritul de a pune în discuție un subiect cât se poate de important astăzi, mai ales la vârsta adolescenței – comportamentul umilitor, ostil, de excludere la adresa cuiva, de regulă a unor colegi de clasă, de școală, dar nu numai.

Este și cazul Sarei, căreia colegii țin să îi ofere în dar o pereche de pantofi uzați, găsiți într-un tomberon. Deși nici măcar nu este ziua Sarei. Însă altcineva i-a creat elevei silitoare un cont pe o rețea de socializare alegând ziua aceea ca dată de naștere. Cum reacționează simpatica liceană la vederea cadoului? Cine îi ia apărarea? Cum reacționează diriginta clasei aflând ultima boacănă a elevilor săi? Ce soluții va găsi aceasta pentru a face posibilă buna înțelegere în clasă?

„Pantofii Sarei” abordează o temă de actualitate, care nu ar trebui ignorată – chestiunea bullying-ului, un fenomen întâlnit probabil dintotdeauna, mai ales la vârste fragede, despre care însă până nu demult s-a vorbit prea puțin. Faptul că trupa Liceului Decebal a ales să îi dedice spectacolul său din Festivalul Vocea Teatrului Liceal Bucureștean, desfășurat între 6 și 10 iunie, este remarcabil și ne dă speranța că tânăra generație va reuși să folosească din plin actul artistic pentru a transmite mesaje valoroase.

Mai multe detalii despre Festivalul Vocea Teatrului Bucureștean și despre spectacolele din cadrul evenimentului jucate la Teatrul Metropolis, aici.

Fotografii: Ziarul Metropolis, PROEDUS

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.