„Salieri”, în premieră la „Caro Cultura”
https://www.ziarulmetropolis.ro/salieri-in-premiera-la-caro-cultura/

Spectacolul „Salieri”, în regia lui Marcel Țop, avându-i în distribuţie pe actorii Marius Bodochi şi Răzvan Oprea, cu participarea sopranei Arlinda Morava, va avea premiera naţională joi, 3 septembrie 2020, de la ora 21.00.

Un articol de Liliana Matei|26 august 2020

Evenimentul face parte programul „Caro Cultura”, desfășurat în perioada 5 august – 24 septembrie, la Hotel Caro din București.

Povestea lui Salieri, destin frământat de pasiuni și invidii și marcat de rivalitatea cu Mozart, este reexaminată și reinterpretată într-un nou tip de discurs artistic, anunță organizatorii, care se desprinde de legenda hollywoodiană, devenind o pledoarie pentru Salieri.  Puţine nume în istoria muzicii au fost atât de blamate ca Antonio Salieri, compozitor influent în vremea sa, care ulterior a fost, pe nedrept, complet uitat.

Realizată de echipa artistică a spectacolului „Amadeus” după Peter Shaffer, montat în 2011 pe scena Operei Naționale din București, noua producție reprezintă o replică, un discurs alternativ, construit din perspectiva, adesea ignorată, a compozitorului italian.

CARO CULTURA – „Follow nature, Follow art”. Pornit din dragoste pentru artă, Caro Cultura este un proiect independent, care își propune să contribuie la reconstrucția culturală a Bucureștiului și să devină o platformă de dialog pentru mediile artistice și industriile creative.  Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureștean, Hotelul Caro s-a impus, de-a lungul timpului, ca un promotor al proiectelor culturale și educaționale de excelență. Visul de a crea un centru multicultural alternativ s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular, care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

19
/10
/20

Teatrul Național Iași anunță cea dintâi premieră a stagiunii, care va avea loc pe scena Sălii Mari: „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, un eveniment care marchează 160 de ani de la nașterea dramaturgului rus, programat în două părți: prima parte vineri, pe 23 octombrie, cea de-a doua parte sâmbătă, pe 24 octombrie, ambele cu începere de la ora 19:00.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »