„Salieri”, în premieră la „Caro Cultura”
https://www.ziarulmetropolis.ro/salieri-in-premiera-la-caro-cultura/

Spectacolul „Salieri”, în regia lui Marcel Țop, avându-i în distribuţie pe actorii Marius Bodochi şi Răzvan Oprea, cu participarea sopranei Arlinda Morava, va avea premiera naţională joi, 3 septembrie 2020, de la ora 21.00.

Un articol de Liliana Matei|26 august 2020

Evenimentul face parte programul „Caro Cultura”, desfășurat în perioada 5 august – 24 septembrie, la Hotel Caro din București.

Povestea lui Salieri, destin frământat de pasiuni și invidii și marcat de rivalitatea cu Mozart, este reexaminată și reinterpretată într-un nou tip de discurs artistic, anunță organizatorii, care se desprinde de legenda hollywoodiană, devenind o pledoarie pentru Salieri.  Puţine nume în istoria muzicii au fost atât de blamate ca Antonio Salieri, compozitor influent în vremea sa, care ulterior a fost, pe nedrept, complet uitat.

Realizată de echipa artistică a spectacolului „Amadeus” după Peter Shaffer, montat în 2011 pe scena Operei Naționale din București, noua producție reprezintă o replică, un discurs alternativ, construit din perspectiva, adesea ignorată, a compozitorului italian.

CARO CULTURA – „Follow nature, Follow art”. Pornit din dragoste pentru artă, Caro Cultura este un proiect independent, care își propune să contribuie la reconstrucția culturală a Bucureștiului și să devină o platformă de dialog pentru mediile artistice și industriile creative.  Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureștean, Hotelul Caro s-a impus, de-a lungul timpului, ca un promotor al proiectelor culturale și educaționale de excelență. Visul de a crea un centru multicultural alternativ s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular, care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

06
/12
/21

Corul de camera Preludiu şi Orchestra Română de Tineret dirijate de Andrei Stănculescu vor evolua pe 8 decembrie, ora 19, la Ateneul Român, într-un prim eveniment pe care îl susţin în această formulă, sub conducerea muzicală a tânărului dirijor.

06
/12
/21

Miercuri, 8 decembrie, de la ora 18:30, la Sala Cinema a Muzeului Țăranului Român, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” va avea loc o proiecție specială a filmului „Otto Barbarul”.

03
/12
/21

La 100 de ani de la momentul istoric, în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Națională București, în seara de 8 decembrie 2021, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare, ce va avea trei reprezentații: pe 8, 10 și 12 decembrie, ora 18:30.

02
/12
/21

Mâine, 3 decembrie 2021, de la ora 17:00, se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul Târg de Crăciun în aer liber din România, care va aduce în prim plan muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. Poziționat pe Esplanada Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie, între orele 10.00 și 21.00.

02
/12
/21

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, laureat al Premiilor Naționale Negruzzi 2020, a primit la Iași această importantă distincție cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2021.

02
/12
/21

Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea semnează primul eveniment cultural românesc de anvergură de la Expo 2020 Dubai, solişti fiind laureaţii Concursului Internaţional “George Enescu” 2021, violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu. Concertul va avea loc în onoarea Zilei Naţionale a României pe scena Millenium Amphitheater din cadrul Expoziţiei Mondiale Dubai 2020, fiind programat în seara de 6 decembrie, de la ora 18. În data de 7 decembrie, formaţii camerale din cadrul Orchestrei Române de Tineret vor susţine micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.

02
/12
/21

Evenimentul Gheorghe Zamfir - 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu legendarul naist Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Sala Independenţa, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.