Salon de arta şi design pentru prima oară în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salon-de-arta-si-design-pentru-prima-oara-in-bucuresti/

Vineri, 6 ianuarie, la ora 19:30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Un articol de Andrada Văsii|1 decembrie 2013

Vineri, 6 ianuarie, de la ora 19.30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Între 30 noiembrie şi 11 ianuarie Galateca îmbină într-un mod creativ mai multe tipuri de artă şi design, de la gravuri, pictura în guaşă şi ulei, desene, sculpturi, până la design de obiect într-un salon de artă contemporană şi design „Anniversaire”.

Conceptul original transformă spaţiul galeriei într-o casă, în care obiectele de artă şi cele de design se întâlnesc şi se pun în valoare reciproc.

Astfel, lucrări ale unor renumiţi artişti contemporani, precum Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu vor intra într-un dialog imaginativ cu obiecte de design de la branduri recunoscute (Muuto, Ango, Pols Potten sau Leitmotiv), într-un scenografie originală.

Trei weekend-uri la un Salon de arta şi design 

În completarea evenimentului Salon de arta şi design, Galateca continuă seria camerelor de autor cu trei nume reprezentative pentru arta românească contemporană: Daniela Fainis, Marian Zidaru şi Silviu Oravitzan.

Galeria Galateca, în luna decembrie, anunţă multe evenimente asociate salonului. Astfel, pentru iubitorii de modă şi de design, a pregătit 3 weekend-uri speciale, în care se va lansa noua colecţie de la Seletti şi colecţiile capsula UnaCaLuna sau Le petit indigent.

Salon de arta si design

Sunteţi aşteptaţi în toate cele 3 weekend-uri cu un brad tematic creat de un designer renumit, invitaţi speciali şi cu reduceri la produse selectate. În plus, cei de la designist.ro au ales Galateca să fie spaţiul pentru preview-ul colecţiilor designerilor români ce vor fi prezentate la Made in Ro .

În acest prim an de existenţă, Galateca a dat viaţă unor proiecte de anvergură româneşti şi internaţionale într-un spaţiu inedit. Astfel au avut loc nouă expoziţii surprinzătoare, care au explorat diverse teritorii artistice şi medii de exprimare şi a luat fiinţă un gallery shop, NeoGalateca, ce s-a remarcat prin originalitatea colecţiilor şi a pieselor unicat.

Anniversaire, primul salon de artă contemporană şi design creat de Galateca este un nou concept foarte dinamic şi sugestiv, ce se doreşte să devină o tradiţie, în care obiectele de artă şi design se pun în valoare reciproc.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism, Galateca Salon de arta si design

28
/05
/15

Într-o zi de 28 mai (1999), după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, era expusă din nou publicului. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și nu pot rămâne în faţa tabloului mai mult 15 minute.

26
/05
/15

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la București, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susținut de artistul Regele IONESCU și are două întâlniri pe săptămână, luni și joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

19
/05
/15

Statui vivante și spectacole stradale din 9 țări vor umple străzile Clujului între 22 și 24 mai, la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Printre invitații de top ai festivalului se numără campionii mondiali ai statuilor vivante, olandezii de la Beeldje Living Statues și fostul campion european al performance-urilor de același fel, Damian McKinnon.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

05
/05
/15

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti sărbătoreşte 79 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente, între care se numără expoziţii, colocvii, recitaluri folclorice, târguri de meşteri populari, dar şi un Festival al culturii thailandeze.