„Șapte pictori din livada de goji”- expoziţie de pictură chineză contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-pictori-din-livada-de-goji-expozitie-de-pictura-chineza-contemporana/

Meda Popea Arts& Events anunţă deschiderea în luna septembrie a unui nou sezon de expoziţii, workshop-uri si performance-uri organizate de Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane în spaţiul cultural Gallery (Leonida 9-11).

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

“Șapte pictori din livada de goji” este o expoziţie de pictură contemporană chineză având ca pretext fructul de goji, folosit de secole în medicina tradiţională chineză. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Chinei. Vernisaj: 11 septembrie, ora 19.00, Gallery, strada Leonida 9-11.

Sunteți invitați într-o lume fascinantă creată pe pânză de pictori chinezi contemporani originari din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, alţii activează ca artiști profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.

Despre artiști

He Lihong a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.

Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.

Wang Xinwu este renumit în cercurile artistice atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și de critică de artă publicate în ziare și reviste.
Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale „s-a înroșit fructul goji”, „floare de măslin sălbatic”.
Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităţilor naţionale, iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.

Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan – adjunctul domnului He.

Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.

11
/06
/19

A doua ediție a festivalului de artă, știință și tehnologie din București va avea loc în perioada 15-23 iunie și propune publicului o expoziție de artă trans-media, un workshop, un talk performativ și un eveniment de tehnologie si artă dedicat copiilor, Miniliminal.

31
/05
/19

Gorzo ridică la propriu cea mai recentă sculptură a lui în fața Muzeului Național de Artă Contemporană. Se numește GHEORGHE și înainte să ajungă la MNAC a fost o casă. Casa bunicului lui Gorzo din Ieud, Maramureș.

30
/05
/19

"Nu e nevoie de multe cuvinte, ci de donaţii şi fapte. E un proiect curajos iniţiat de oameni curajoşi şi frumoşi. Griviţa 53 e o victorie a unor oameni, împotriva unui sistem." - Oana Pellea, actriţă. OUĂLE GRIVIŢA 53 sunt la Globalworth, între 29 mai si 10 iunie - ultima expoziţie publică a OUĂLOR GRIVIŢA 53 înainte de vânzare. Ouăle sunt expuse în Galeria temporară Globalworth, Barbu Văcărescu 201.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

23
/05
/19

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din Româniaspecializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noulcatalog, ediția Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice șicontemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

21
/05
/19

Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă, a atras peste 1.000.000 de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite muzee, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte. În Bucureşti au fost peste 50 de muzee şi spaţii expoziţionale neconvenţionale, iar în restul ţării numărul acestora a depăşit 150.