Sărbători de poveste în parcul Alexandru Ioan Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatori-de-poveste-in-parcul-alexandru-ioan-cuza/

Primăria Sectorului 3 organizează în perioada 6-23 decembrie, în parcul Alexandru Ioan Cuza, o serie de şapte evenimente muzicale dedicate Crăciunului. Seria evenimentelor va fi deschisă duminică, de Sfântul Nicolae, va continua în weekend-ul următor, precum şi în fiecare seară între 20 şi 23 decembrie.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2015

Bucureştenii sunt aşteptaţi începând cu ora 17.30 la cele şapte seri de sărbătoare, găzduite de foişorul din capătul aleii principale a parcului Alexandru Ioan Cuza (zonă de acces la intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii).

Evenimentele vor purta publicul printr-o gamă muzicală diversă, dar unită de emoția Crăciunului. Printre artiștii care vor crea atmosfera de sărbătoare îi amintim pe Narcisa Suciu, Mircea Vintilă, Annes, Ducu Bertzi, Alexandra Ușurelu, Cornelia și Lupu Rednic, Bere Gratis şi Adrian Naidin.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 va organiza sâmbătă, 19 decembrie, Concertul tradițional de Crăciun. Acesta va avea loc de la ora 17.30 în parcul Titan, la scena de lângă lac (zonă de acces la intersecția străzilor Câmpia Libertății și Liviu Rebreanu).

Accesul publicului la aceste evenimente este gratuit. Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să se bucure de colinde, de trăiri autentice și să se încarce de bucuria Crăciunului.

Programul concertelor:

6 decembrie: MiniArtShow, Silvia Dumitrescu & Andantino, Ducu Bertzi

12 decembrie: Marius Bațu, Alexandra Ușurelu & Muse Quartet

13 decembrie: Ansamblul Burnașul, Cornelia și Lupu Rednic

20 decembrie: Corul Sfântul Andrei Criteanul, Annes

21 decembrie: Cor Music Sound, Mircea Vintilă & Trupa Brambura

22 decembrie: Mellina, Bere Gratis

23 decembrie: Cor Music Sound, Adrian Naidin Trio, Claudia Hanghiuc & Friends

19 decembrie:  – Cor Music Sound, Narcisa Suciu, Acapella – dirijor George Miron, Monica Anghel și Andrei , Tudor Band, Orchestra Mundi Colour, dirijor Alexandru Ilie, Ana Cebotari

Foto: Sărbători de poveste în parcul Alexandru Ioan Cuza – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.