Scrie un scenariu pentru Anamaria Marinca și Vlad Ivanov
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrie-un-scenariu-pentru-anamaria-marinca-si-vlad-ivanov/

Asociaţia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe lansează cea de-a 2-a ediţie a concursului de scenarii: WRITE A SCREENPLAY FOR…/ SCRIE UN SCENARIU PENTRU…, organizat cu ocazia ediţiei a patra a American Independent Film Festival, care va avea loc în Bucureşti, în perioada 24-30 aprilie 2020.

Un articol de Liliana Matei|12 februarie 2020

Prima ediție a concursului a avut loc anul trecut și l-a avut ca invitat special pe actorul american de origine română – Sebastian Stan. Anul acesta, organizatorii i-au invitat pe actorii Anamaria Marinca și Vlad Ivanov pentru a inspira scenariști de limba română, experimentați sau începători, să-și trimită propunerile (outline-uri) până pe 8 martie 2020, la adresa: [email protected]

Outline-urile pot fi scrise fie pentru filme de lungmetraj ficțiune, fie pentru o miniserie TV de 6 episoade. Atât proiectele de lungmetraj, cât și cele de miniserie TV, trebuie să îi aibă pe unul dintre cei doi actori sau pe amândoi, în roluri principale. Un juriu format din echipa HBO și scenaristul Alexandru Baciu va analiza toate propunerile primite și va alege o listă scurtă de proiecte rămase în concurs.

Autorii proiectelor aflate pe lista scurtă vor fi invitați la o sesiune de pitching în perioada 10-12 aprilie, la București, urmând ca finaliștii să fie anunțați public pe 24 aprilie, în cadrul galei de deschidere a festivalului American Independent Film Festival. Pe durata festivalului, între 24 și 30 aprilie, aceștia vor participa la o serie de workshop-uri unde proiectele lor vor fi dezvoltate cu consilierea unor script doctors.

Invitații speciali ai acestei ediții, actorii Anamaria Marinca și Vlad Ivanov, împreună cu specialiști în domeniu, vor analiza proiectele finaliștilor și vor alege câștigătorii – propunerile pe care le-ar vedea dezvoltate ca scenarii. Pe data de 30 aprilie 2020, câștigătorii vor fi anunțați public la gala de închidere a festivalului American Independent Film Festival.

HBO Europe și Asociația Cinemascop vor susține dezvoltarea proiectelor alese până la faza de scenariu. Regulamentul concursului și detalii pe: http://filmedefestival.ro/wsf/regulament-de-concurs/

Născută în Iași, Anamaria Marinca a crescut înconjurată de artă. Și-a făcut debutul cu serialul Sex Traffic, pentru care a câștigat Premiul BAFTA pentru Cea mai bună actriță. Anamaria este cunoscută și pentru rolul din 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, câștigând o serie de premii pentru interpretare și fiind nominalizată la categoria Cea mai bună actriță la European Film Award, Los Angeles Film Critics Association Award și National Society of Film Critics Award. În 2009 a jucat în 4:48 Psychosis, ultima piesă scrisă de Sarah Kane, pusă în scenă de regizorul francez Christian Benedetti, la Teatrul The Young Vic, în Londra. A apărut în filmul lui Francis Ford Coppola, Youth without Youth și în 2014 a interpretat alături de Brad Pitt și Shia LaBeouf rolul nemțoaicei Irma în filmul Fury. Din 2004 și până în prezent a jucat în peste 12 seriale de televiziune printre care Hinterland, Midsomer Murders, Mars, Tin Star și Temple.

Născut în Botoșani, într-o familie cu origini lipovenești, Vlad Ivanov a urmat cursurile Academiei de Teatru și Film din București. Cu o bogată carieră în teatru și film, are colaborări cu unii dintre cei mai originali și creativi regizori. Rolul principal interpretat în filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu, film distins în 2007, la Cannes, cu Premiul Palme d’Or, îi aduce recunoaștere internatională și Premiul pentru Cel mai bun actor al anului din partea Asociației Criticilor de Film din Los Angeles. Vlad Ivanov s-a întors de nenumărate ori la Cannes: în 2009 cu roluri în filmele „Polițist, adjective” de Corneliu Porumboiu și „Amintiri din epoca de aur” de Cristian Mungiu, iar în 2010 și 2012 cu roluri în filmele „My Joy” și „In the fog” de Sergei Loznitsa. În 2016, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane de pe croazetă în trei filme din selecția oficială, „Bacalaureat” de Cristian Mungiu, „Toni Erdmann” de Maren Ade și „Câini” de Bogdan Mirică.

Prima ediție a concursului Write a Screenplay For… a avut loc în 2019 și a fost dedicată actorului Sebastian Stan. Peste 200 de autori și-au înscris creațiile în concurs iar proiectele câștigătoare au fost lungmetrajul „Câini care latră de la distanță” de Andrei Epure și miniseria „Uruc” de Alexandru Molico.

Inițiat în 2017, American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și lifestyle american care își propune să folosească popularitatea cinematografului, dar și a valorilor culturale propagate de acesta pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare si formative în rândurile unui public român în educația căruia aceste valori au un loc semnificativ.

11
/02
/14

Considerată o legendă a Hollywoodului, Shirley Temple a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale, în locuinţa ei din Woodside, California. Actriţa a devenit celebră încă din copilărie, în anii ’30, graţie rolurilor interpretate în filmele "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer" şi "Curly Top".

10
/02
/14

Cea de-a zecea ediție a Festivalul Internațional de Film București aduce mai multe proiecții – printre acestea şi La Grande Bellezza, nominalizat la premiile Oscar 2014 pentru Cel mai bun film străin -, mai multe filme și mai mulți invitați de marcă decât în anii anteriori.

10
/02
/14

"Vivir es fácil con los ojos cerrados", de David Trueba, a fost marele câştigător la Premiile Goya 2014 - echivalentul spaniol al Oscarurilor. Un alt mare favorit, "Las brujas de Zugarramurdi", de Álex de la Iglesia, a primit opt premii Goya.

09
/02
/14

Astăzi, de la ora 14.10, în cadrul emisiunii Duminica filmului românesc, TVR 2 a programat Cuibul salamandrelor, în regia lui Mircea Drăgan. O coproducție româno-italiană din anul 1978 în care vă veți putea reîntâlni cu o serie de mari actori: Gheorghe Dinica, Stuart Whitman, Radu Beligan, Florin Piersic, Jean Constantin și Mircea Diaconu.

08
/02
/14

Protagoniștii și echipa de producție a filmului independent „Ultimul Zburator”, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival, pornesc în caravana de promovare a peliculei.

07
/02
/14

Prezentat în premieră mondială în deschiderea Berlinale 64, The Grand Budapest Hotel va fi proiectat în premieră în România în deschiderea celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, miercuri, 12 martie.

06
/02
/14

Luni, 10 februarie, Transilvania Film vă invită la proiecţia filmului ”Nunta Muta” în regia lui Horaţiu Mălăele, o poveste la limita dintre fantezie si comedie, care surprinde însă tragediile provocate de dictatură.

05
/02
/14

CRONICĂ DE FILM Dacă ideea provocatoare din „Her” („Ea”) ar fi ajuns pe mâinile lui David Cronenberg, am fi avut probabil un film greut de uitat. Aşa, Spike Jonze nu oferă decât un film convenţional, în pofida semnalelor stridente că încearcă să fie altfel.

05
/02
/14

Nu în întregime, ci parţial. Independenţa Film va aduce în România două dintre filmele participante la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin , care începe joia aceasta: In Order of Disappearance, cu Stellan Skarsgård şi Dans la cour, cu Catherine Deneuve. Berlinala se va desfăşura în perioada 06 - 16 februarie 2014.

04
/02
/14

Programe speciale nou-nouțe despre dragoste și look, o colecție de filme scurte ale unor nume mari și o competiție dedicată, pentru prima dată, filmelor românești, sunt câteva dintre surprizele pe care Festivalul Internațional de Film NexT 2014 le pregătește spectatorilor săi. Cea de-a 8-a ediție va avea loc între 3 și 7 aprilie 2014, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO și Ceainăria Cărturești.

03
/02
/14

„ Filmul de artă” prezintă în această seară o veritabilă lecție de cinema. „O femeie dominată” (nouă premii şi două nominalizări la Oscar), în regia lui John Cassavetes cu Peter Falk, Gena Rowlands și Katherine Cassavetes, în rolurile principale, va fi difuzat de la ora 23.10, pe TVR 2.

03
/02
/14

“Cinema-Edu” aduce din nou filmele de calitate în programa extra-curriculară a liceenilor. Aflat la cea de-a patra sa ediție, proiectul de educatie cinematografica este dezvoltat de Asociația Culturală Macondo și sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei.