„Scrisoare către copilul meu” – o campanie unică desfășurată în premieră de Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrisoare-catre-copilul-meu-o-campanie-unica-desfasurata-in-premiera-de-opera-comica-pentru-copii/

Din 18 mai, Opera Comică pentru Copii desfăşoară, în premieră pentru o instituţie culturală din România, o campanie unică: ,,Scrisoare pentru copilul meu”. Părinţii care doresc să-şi aştearnă gândurile de azi pentru tinerii în care se vor transforma copiii lor peste ani, o pot face într-o scrisoare pe care Opera Comică pentru Copii o va păstra, sigilată, până în momentul în care copiii vor împlini vârsta de 14 ani.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2019

Această scrisoare, un fel de ,,capsulă a timpului”, le va fi returnată părinților pentru a retrăi cu emoție clipele trecute sau le va fi înmânată copiilor pentru a afla despre sentimentele și gândurile părinților. Cei care depun scrisorile până la începutul lunii iunie vor primi tichete gratuite la atracțiile din Festivalul Opera Copiilor, care va avea loc la sediul instituției din Calea Giulești, nr. 16.

,,Pinocchio” după Ziua Păcălelilor
Și pentru că este luna păcălelilor, pe 5, 6 și 7 aprilie Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe cei mici la spectacolul de balet ,,Pinnochio”, în regia și coregrafia maestrului Mihai Babușka. Povestea băiețelului căruia i se lungea nasul la fiecare minciună este povestită, de data aceasta, în pași de dans pe scena Sălii Mari a instituției, într-un spectacol de balet fermecător și plin de aventuri poznașe. Biletele pentru ultimele 4 reprezentații ale spectacolului din această stagiune pot fi achiziționate de pe bilete.ro.

Opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, o nouă premieră la OCC
Din 12 aprilie, la Sala Mare, copiii, alături de familiile lor, sunt așteptați la un nou spectacol în premieră: opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, o adaptare după ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, una dintre capodoperele muzicii universale. Regizorul Cristian Mihăilescu a pregătit pentru iubitorii Operei Comice pentru Copii un spectacol care promite să îi surprindă pe cei mici și să le arate cât de fascinantă este lumea muzicii clasice.

Maestrul Cristian Mihăilescu a declarat pentru această premieră viitoare: ,,Am la acest proiect o echipă de creatori minunată. Este vorba de dirijori (Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie), de scenografa Bogdana Pascal, de coregraful Ionuț Picincu, dar și de soliști extraordinari. Avem o echipă de soliști extrem de echilibrată: pe de-o parte artiști de mare experiență, cum e cazul lui Vicențiu Țăranu sau Iordache Basalic, soliști ai Operei Naționale București, dar pe de altă parte și tineri de o excepțională valoare, mulți dintre ei, în ciuda tinereții devenind vedete preferate ale publicului nostru. Doresc să transformăm – și aici este poate miza regizorului – spectacolul de belcanto italian într-un musical actual. În acest sens ne ajută textul vorbit, dar și coregrafia. Personajele practic în permanență cântă și dansează; scenografia cred eu că este îndrăzneață și în același timp ofertantă; nu în ultimul rând detaliile de recuzită, de scenografie… Aici aș vrea însă să păstrez surpriza pentru fiecare amănunt.”

Nu ratați ultimele reprezentații al spectacolului de teatru ,,Harap Alb”
Pe 6 și 7 aprilie, povestea lui ,,Harap Alb”, spectacolul de teatru inspirat din povestea lui Ion Creangă, va avea ultimele reprezentații la Opera Comică pentru Copii. În Sala UnderGrant, sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 12:00, cei mici sunt invitați să urmărească un spectacol care rescrie semnificația sintagmei ,,până la adânci bătrâneți”. După spectacol, cei mici sunt așteptați la Escape Room să își testeze cunoștințele despre ,,Harap Alb”. Camera aranjată ca în povestea feciorului de împărat ascunde o mulțime de indicii pe care copiii, alături de echipa lor, vor trebui să le deslușească pentru a ieși din cameră în cel mai scurt timp.

Nino își ia ,,La revedere!”

Pinocchio

Pe 6 și 7 aprilie, cei mici sunt așteptați la Salonul Mozart, unde Nino, personajul lor preferat, îi va conduce, pentru ultima dată în această stagiune, într-o aventură prin istoria muzicii engleze în spectacolul ,,Cu Nino la Londra”. Micii călători vor avea ocazia să asculte arii din opera ,,The Telephone” de Gian Carlo Menotti, din musicalul ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe, musicalul ,,West Side Story” și opereta ,,Candide” ale compozitorului Leonard Bernstein, dar și o arie din celebrul musical ,,The Phantom of the Opera” de Andrew Lloyd Webber. Concertul-lecție ,,Cu Nino la Londra”, care se va desfășura la Salonul Mozart, este primul spectacol prezentat în limba engleză la Opera Comică pentru Copii.

Primăvara jocurilor și Aventura Parc continuă la OCC
Cele mai frumoase jocuri și activități în aer liber pentru copii se găsesc la Opera Comică pentru Copii. Echipa OCC a pregătit pentru cei mici o mulțime de surprize și o gamă variată de activități: jocuri, Ateliere de creație (bijuterii, hârtie creativă și păpuși), Ateliere de pictură pe figurine, zona de „Porți deschise la Atelierele Micul Artist”, Aventura Parc, Food Court și Zonă de relaxare. Intrarea este liberă pentru bucureșteni.

Foto: Scrisoare către copilul meu – Ppera comica pentru copii

17
/12
/20

În anul aniversar Beethoven – 250 de ani de la naștere, Editura Casa Radio îl celebrează pe emblematicul compozitor german prin editarea albumului „Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-a”.

12
/12
/20

Proiectul PerformArt – trasee către performanța muzicală a fost finalizat în decembrie în urma a 8 luni de activităţi susţinute de-a lungul atipicului an 2020, vizând traseele educațional-artistice, sau, mai exact, performanța, perfecționarea și direcționarea în carieră pentru tinerii muzicieni.

10
/12
/20

OAMENII MUZICII În secolul 19, coloana sonoră a aristocrației vieneze era valsul, iar Regele valsului a fost Johann Strauss II. Faima uriașă de care s-a bucurat încă din tinerețe a stârnit furia tatălui său, el însuși compozitor celebru. Descoperiți-l pe Strauss fiul - garantat vă va da o stare bună, și poate nici nu veți putea rămâne pe scaun...

09
/12
/20

SoNoRo a împlinit anul acesta 15 ani de existență, ocazie cu care vă invităm să revizităm momentele aparte ale festivalului, de la primii ani când se repeta în săli de birouri până la regăsiri cu locurile natale și lucrări de o sensibilitate copleșitoare, care vor rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

06
/12
/20

Marți, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” și pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021.

04
/12
/20

Șapte artiști pop români cântă împreună piesa „Cel mai frumos cadou”, pentru cei mai vulnerabili copii ai României. În plină pandemie, care a afectat profund industria muzicală, dar și societatea românească în ansamblu, artiști importanți din România fac un gest de solidaritate și se alătură pro-bono cauzei Hope and Homes for Children, pentru ca 1600 de copii aflați în risc de separare familială să rămână alături de părinții lor.

04
/12
/20

250 de obiecte de artă semnate Andrei Pandea, câte unul pentru fiecare an trecut de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, vor forma publicul simbolic al concertului online „ATINS prin muzică // Beethoven // Testament”, cu care violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”.

02
/12
/20

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfășura o nouă Lecție de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real și la care vă invităm să participați.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.