„Secretul fericirii”, de azi în cinematografele din toată țara
https://www.ziarulmetropolis.ro/secretul-fericirii-de-azi-in-cinematografele-din-toata-tara/

Lung-metrajul de debut regizoral al actorului Vlad Zamfirescu, „Secretul Fericirii”, va rula în cinematografele din ţară începând de astăzi, vineri, 19 octombrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2018

Acțiunea filmului se desfășoară într-o seară, între prieteni, acasă la Tom (Vlad Zamfirescu), care îşi împinge soţia, Ana (Irina Velcescu), şi prietenul cel mai bun, David (Theo Marton), în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite.

Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode. Deci provocatoare.

Peste 500 de spectatori au făcut cunoștință aseară cu o poveste universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei, la premiera de Gală a filmului „Secretul Fericirii”, de la Cinema Pro.

La elegantul eveniment a participat întreaga echipă a filmului, actorii Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Theo Marton, producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul Alexandru Popa, care au fost aplaudați minute în șir, de către public, la finalul proiecției. Printre invitați s-au numărat Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Adrian Titieni, Giulia Nahmny,Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, George Ivașcu, Florin Zamfirescu și mulți alții.

 

Spectatorii sunt așteptați în sala de cinema, pentru că așa cum explică regizorul Vlad Zamfirescu „am senzația că o să le placă. Că o să iasă din salăși-o să-și sune un prieten să-i spună <<mergi la Secretul fericirii. Da, e românesc! Mergi și vorbim după>>. Cu ceva ani în urmă, poate 20, poate mai mult, exista prejudecata că filmul românesc, cu foarte rare excepții, nu contează la nivel internațional. Că suntem la ani lumină de colegii noștri din Vest. Însă, în ultimii 10-15 ani, după Cannes, Berlin și toate celelalte, prejudecata asta s-a spulberat. Acum, în anii noștri, funcționează altă prejudecată: filmul românesc, cu rarisime excepții, nu prinde la public. Cred căși prejudecata asta e pe cale de dispariție. Putem să facem film bun, deștept, de public. Spectatorii pot decide dacă„Secretul fericirii” este o dovadăîn sensul ăsta.”

Echipa Secretul Fericirii

George Ivascu si Vlad Zamfirescu

Lia Bugnar si Vlad Zamfirescu

Vlad și Florin Zamfirescu

Filmul este o producție independentă Movie Production Entertainment șieste clasificat cu N-15 (Nerecomandat sub 15 ani). Mai multe detalii despre „Secretul Fericirii” se găsesc și pe Pagina de Facebook.

Foto: Premiera de Gală„Secretul fericirii” – Corneliu Reu

24
/08
/23

Festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, care la începutul lunii august a strâns peste 10.000 de spectatori în stațiunea turistică Peștișani (Gorj), ajunge pentru prima dată în comuna Cernătești (Dolj), în perioada 25-27 august.

23
/08
/23

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, aduce în fața publicului, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur.

22
/08
/23

Începând de azi și până pe 3 septembrie va debuta ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, etapa Open Air, în Parcul Obor din București, cu un program de douăsprezece filme pentru toată familia, ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică.

22
/08
/23

Cinema în aer liber continuă pe Insula Artelor din Parcul Titan cu încă trei săptămâni în care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Veneția și Cannes și chiar la Oscaruri.

22
/08
/23

Documentarul Nopți albe, un proiect amplu ale cărui filmări sunt în derulare, aduce generațiilor care au trăit acele vremuri, dar și celor care au ocazia să le descopere acum, o poveste complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii `80-2000 în care Echipa națională a scris nu doar istoria acestui sport, dar și pe cea a unei altfel de Românii, care a știut să iubească la unison și să celebreze performanța, mai presus de rezultate.

22
/08
/23

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului românesc Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

21
/08
/23

8 zile pline de întâlniri și revelații, 35 de spectacole, concerte, masterclass-uri și proiecții de film și peste 8.000 de participanți – așa a arătat Ideo Ideis Festivalul la ediția de majorat. Maratonul de evenimente dedicate comunității locale s-a încheiat vineri, pe 18 august, cu o seară de gală încărcată cu emoții și promisiuni. Pentru cei 100 de adolescenți din trupe, experiența începută în Alexandria va continua. Timp de un an de zile, trainerii și mentorii care i-au însoțit în procesele lor de explorare și dezvoltare în zilele de festival vor rămâne alături de ei, oferindu-le îndrumare, susținere, feedback și recomandări care să-i ajute să dea tonul transformărilor în comunitățile din care fac parte.

17
/08
/23

Pantofii de dans, entuziasmul de a-i întâlni pe creatorii care schimbă lumea prin intermediul filmelor de animație și curiozitatea de a urmări cele mai noi și mai promițătoare producții de gen nu trebuie să lipsească din kitul spectatorilor celei de-a 18-a ediții Animest.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.