Silvia Dumitrescu și Big Band-ul Radio, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/silvia-dumitrescu-si-big-band-ul-radio-la-sala-radio/

Marţi, 16 mai 2016, ora 19.00, Big Band-ul Radio prezintă un nou concert din seria Jazz pe româneşte, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor, cu participarea talentatei vocaliste Silvia Dumitrescu.

Un articol de Petre Ivan|16 mai 2017

Discipolă a profesorilor Mihaela Runceanu și Mircea Tiberian, Silvia Dumitrescu s-a remarcat, în cei peste 30 de ani de carieră artistică, printr-o flexibilitate stilistică specială, abordând un repertoriu la granița între mai multe registre muzicale, de la blues la pop și jazz.

Concertul susținut alături de Big Band-ul Radio va oferi pertinente versiuni interpretative ale unor piese de blues, pop & jazz din repertoriul internațional. Evenimentul va fi prezentat de Florian Lungu.

Am cele mai minunate motive să consider că fiecare zi petrecută împreună cu muzica mă face fericită. Ce poate fi mai înălțător decât să-i faci pe oameni fericiți, să te simți ocrotită de Dumnezeu și cu ajutorul Lui să dai drumul muzicii să răsune în ropote de aplauze. 33 de ani de activitate muzicală te fac să te simți mândră că ai făcut ce ți-a plăcut, împlinită muzical și spiritual. Încerc să cred că muzica este o parte mai mică sau mai mare din adâncul sufletului tuturor oamenilor. Am început cu pianul la vârsta de 5 ani și am continuat cu o carieră muzicală în pop, iar profesorii mei, cărora le mulțumesc, m-au învățat, pe lângă pian, și armonie, polifonie, teoria muzicii, citire de partituri, istoria muzicii, forme, orchestratie… – Silvia Dumitrescusilvia dumitrescu

„Daca ar fi să mă refer la debutul meu în muzică, l-aș descrie ca pe o ciocnire cu alte stiluri, tendințe, mentalități…, iar compozițiile lui Adrian Enescu și Doru Căplescu, pe care le-am interpretat, au avut suficientă forță cât să revoluționeze muzica din acea perioadă. Rolul meu ca artist a fost să ofer spectacol muzical. Am avut șansa și onoarea să colaborez cu muzicieni extraordinari, de la care am învățat enorm, cu poeți, textieri, orchestratori, instrumentiști, oameni de televiziune, de radio. Toți m-au ajutat să mă formez și să exprim mai ușor trăirile, emoțiile și sentimentele mele, descoperindu-mi temperamentul artistic. Am moștenit talentul muzical de la părinții mei, apoi și-a pus amprenta muzica copilăriei mele, mai apoi în clasa întâi aveam deja abonament la concertele de la Ateneul Roman, fiind elevă la Liceul de Muzică George Enescu, și pot spune că după ce am urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa Mihaelei Runceanu și a lui Ionel Tudor, eram pregătită să pornesc cu pași mari la întâlnirile cu scena și să încerc noi și noi stări și experiențe. Pretuiesc fiecare clipă în care mă aflu în fața publicului și dau totul fără limite sau constrângeri, până la epuizare. Cred că, datorită aerului meu vesel, nimeni nu m-a luat în serios, și nici nu cred că trebuia, pentru că scena pentru mine a fost locul meu de joacă. Atunci când aveam vârsta pentru joacă studiam la pian, acum, că am timp liber, dați-mi voie să mă joc…”, mai spune Silvia Dumitrescu.

Concertul este dedicat campaniei Auzul e un dar. Nu-l ignora!, susținută de Televiziunea Română și Radio România și inițiată de Asociația Audiologilor din România, cu scopul de a atrage atenția asupra necesității unui program de screening auditiv național în rândul nou-născuților din România.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro.

Foto: Silvia Dumitrescu – radioromaniacultural.ro

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.