Silviu Purcărete, distins cu „Opera omnia”
https://www.ziarulmetropolis.ro/silviu-purcarete-distins-cu-opera-omnia/

La începutul acestei săptămâni, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) 2016, a avut loc premiera spectacolului Cafeneaua, de Carlo Goldoni, la Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri Iaşi. Cu această ocazie, Maestrului Silviu Purcărete, regizorul spectacolului, i-a fost decernată distincţia Festivalului Internaţional al Educaţiei 2016 – Opera Omnia – pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi promovarea artei teatrale româneşti.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2016

Premiul a fost oferit de Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi.

Luna viitoare, următoarele reprezentaţii ale spectacolului sunt programate pe 14 şi 23 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Cafeneaua, de Carlo Goldoni – INFO

Regia: Silviu Purcărete

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Muzica: Vasile Şirli

Video: Andrei Cozlac

Pregătire muzicală: Diana Roman

Asistent regie: Radu Ghilaş

Asistent scenografie: Vladimir Iuganu, Iuliana Gherghescu

Distribuţia:

Teodor Corban, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Puşcaşu, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Haruna Condurache, Constantin Avădanei, Horia Veriveş, Daniel Busuioc, Petru Ciubotaru, Puşa Darie, Gelu Zaharia, Livia Iorga, Oana Sandu, Diana Roman, Andreea Spătaru, Radu Homiceanu, Cosmin Panaite, Grigore Andrei Sava, Adrian Marele, Lucian Valacu.

Foto: Silviu Purcărete – facebook

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.