Simfonia iubirii: eveniment inedit de muzică clasică și autocunoaștere la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/simfonia-iubirii-eveniment-inedit-de-muzica-clasica-si-autocunoastere-la-cluj/

Psihologul Daniel David şi Young Famous Orchestra, dirijată de Vlad Agachi, invită clujenii la o călătorie interioară pe muzică de Verdi, Wagner şi Stravinsky, pe 18 şi pe 20 mai.

Un articol de Liliana Matei|8 mai 2015

Clujenilor li se pregătește un concept inedit, care îmbină autocunoașterea și dezvoltarea personală cu muzica clasică, interpretată de o orchestră simfonică. „Simfonia iubirii” îi aduce pe aceeași scenă pe psihologul Daniel David, unul dintre cei mai apreciați psihologi români, și Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi. Evenimentul va avea două reprezentații: luni, 18 mai, și miercuri, 20 mai, de la ora 20.00, la Auditorium Maximum – Casa Universitarilor din Cluj-Napoca.

„Cu gândurile noastre construim lumea. Mintea este cauza faptelor. Gândeşte, vorbeşte şi acţionează cu mintea raţională, iar fericirea te va urma ca umbra care în soare nu te părăseşte niciodată” − Daniel David (adaptat după un text buddhist− The Dhammapada: the way of the Buddha).

Prin intermediul muzicii simfonice, participanţii vor fi invitaţi la o călătorie interioară ghidată de ABC-ul muzicii, raţionalităţii şi psihologiei pozitive, ale cărui sensuri vor fi explicate și ancorate cu exemple din viața de zi cu zi de psihologul Daniel David.
Considerat unul dintre cei mai influenți psihologi români, Daniel David este profesor de Științe cognitive clinice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie de la UBB, profesor universitar adjunct la Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA, și director pentru cercetare al prestigiosului institut Albert Ellis Institute, New York, SUA.

Reputatul psiholog este şi autorul lucrării monografice „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor”, care va apărea în luna iunie la editura Polirom.
Programul muzical al evenimentului va include uvertura operei „Forţa destinului”de Giuseppe Verdi, preludiul operei „Tristan şi Isolda” de Richard Wagner, precum și suita „Pasărea de foc” de Igor Stravinsky.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.biletmaster.ro și la Agenția de Bilete a Teatrului Național din Cluj-Napoca, precum și la locul evenimentului, cu o oră înainte de începerea concertului.

Asociația Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale clujene printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. The Young Famous Orchestra se află sub patronajul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.